• 2020. godine NIS će u Pančevu proizvoditi i koks i električnu energiju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2020. godinu kojim je potvrđen nastavak sprovođenja ambicioznog investicionog programa pa će u narednoj godini u dalji razvoj NIS-a u svim biznis segmentima biti investirano 37,5 milijardi dinara.

  Kada je reč o preradi, u 2020. godini biće pušteno u rad postrojenje za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji nafte Pančevo, nakon čega će NIS dobijati veće količine najkvalitetnijih derivata, a započeće i proizvodnja novog proizvoda – koksa.

  U oblasti energetike, u 2020. godini biće finalizovana izgradnja i puštena u rad Termoelektrana-toplana (TE-TO) Pančevo koju NIS realizuje u saradnji sa „Gasprom energoholdingom“. Ovaj projekat izuzetno je značajan za NIS jer će se u novoj elektrani proizvoditi toplotna i električna energija prvenstveno za potrebe Rafinerije nafte

  Pančevo, dok će deo proizvedene električne energije biti usmeren u energetski sistem Srbije.

  Ipak najviše ulaganja biće realizovano u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, dalji razvoj prerađivačkih kapaciteta i modernizaciju maloprodajne mreže, navodi se u planu.

  Prioritet u oblasti istraživanja i proizvodnje u narednoj godini biće dalja realizacije programa bušenja i geološko istražnih radova na profitabilnim projektima u Srbiji i inostranim koncesijama, kao i nastavak trenda uvećanja rezervi kompanije.

  Osnovni pravac ulaganja u segmentu prometa naftnih derivata biće nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji i region, navodi se u planu I dodaje da će prioritet biti razvoj prodaje novog proizvoda, koksa, dalji razvoj prometa premijalnih goriva, kao i dodatnog asortimana, navodi se u dokumentu koji je NIS objavio.

  Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2020. godinu kojim je potvrđen nastavak sprovođenja ambicioznog investicionog programa pa će u narednoj godini u dalji razvoj NIS-a u svim biznis segmentima biti investirano 37,5 milijardi dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.