• Finansiranje nabavke opreme za poljoprivredne stručne službe – ugovori dodeljeni pančevačkom Institutu Tamiš i Enološkoj stanici Vršac

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora ukupne vrednosti 12,8 miliona dinara za finansiranje nabavke opreme, mašina i održavanja objekata koji se koriste za obavljanje savetodavnih poslova na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Finansiranje nabavke opreme za poljoprivredne stručne službe – ugovori dodeljeni pančevačkom Institutu Tamiš i Enološkoj stanici Vršac
  Foto: APV

  Ugovore je uručio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je rekao da će se realizacijom ovog programa povećati kapacitet savetodavnog sistema poljoprivrednih stručnih službi.

  „Resorni sekretarijat je po prvi put otvorio konkursnu liniju za jačanje kapaciteta poljoprivrednih stručnih službi. Za narednu godinu planiramo da povećamo iznos i izdvojimo 20 miliona u ove svrhe. Napravili smo pozitivne korake i verujem da ćemo samo unapređivati poslovanje savetodavnih i prognozno-izveštajnih službi čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine, a sve na korist naše poljoprivrede,“ istakao je Panovski.

  On je izjavio da je finansirana ili sufinansirana nabavka vozila za obilazak terena, opreme neophodne za prezentovanje savetodavnog rada – računarske i laboratorijske opreme, kao i opreme za izvođenje ogleda i radova na tehničkom održavanju kancelarija i objekata koji se koriste u obavljanju savetodavnih poslova. Panovski je objasnio da je resorni sekretarijat po jednoj prijavi izdvajao najviše milion dinara, a da će razliku za nabavku tražene opreme obezbediti pravno lice.

  Ugovori su potpisani sa devet poljoprivrednih stručnih službi, dvema poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama, Istraživačko-razvojnim institutom „Tamiš“ i Enološkom stanicom Vršac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Izabrana nova Vlada AP Vojvodine

  Na sednici Skupštine Vojvodine, Maja Gojković izabrana je za predsednicu pokrajinske vlade, koja će imati četiri potpredsednika i 12 […]