• APV: Podržani projekti u 27 ustanova socijalne zaštite – novac namenjen i domu Spomenak iz Pančeva

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini, istakavši da je od 2016. godine u tu oblast iz pokrajinskog budžeta uloženo gotovo 2,5 milijardi dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  APV: Podržani projekti u 27 ustanova socijalne zaštite – novac namenjen i domu Spomenak iz Pančeva
  Foto: APV

  Na drugom ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, sa ukupno 469 miliona dinara, podržana su 122 projekta koje će realizovati 27 ustanova za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada – domovi za stare, ustanove za decu i omladinu, domovi za duševno obolela lica i Centar za socijalni rad Novi Kneževac sa domskim odeljenjem.

  „Izdvojili smo nemali novac od 2016. godine, posebno u protekle dve godine, da bismo unapredili sistem socijalne zaštite. Danas možemo reći da imamo jedan dodatni kvalitet u tim ustanovama. Sve ono što je naša obaveza kao osnivača mi ćemo realizovati u ovoj i u sledećoj godini, a već u januaru ili februaru izdvojićemo dodatnih 450 miliona dinara za ovu namenu“, istakao je Mirović.

  Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada učinila i značajne korake u izgradnji novih objekata i izrazio očekivanje da će do leta biti završeni radovi u Domu za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj.

  „Želimo da ustanove socijalne zaštite unapredimo, podignemo standarde i postavimo nove modele za život i boravak korisnika i rad zaposlenih“, naveo je Mirović.

  Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je u proteklih gotovo osam godina svakodnevno izlazila u susret potrebama ustanova i korisnika i činiće to i ubuduće.

  „Cilj nam je da ova oblast bude vidljivija u našem društvu jer time pokazujemo da smo ispunili elementarnu ljudsku misiju“, dodao je Mirović.

  Biće finansirana rekonstrukcija, održavanje i adaptacija objekata socijalne zaštite, podrška redovnim programima u direktnom radu s korisnicima i nabavka medicinske i druge opreme.

  Novac je, između ostalog, izdvojen za Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu za priključenje domske kotlarnice na prirodni gas i rekonstrukciju grejnih instalacija, te za nabavku nameštaja za sobe korisnika. Gerontološki centar Novi Sad dobio je sredstva za nabavku medicinske opreme, kao i opreme za kuhinju i vešeraj, dok je Gerontološki centar u Somboru, pored nabavke opreme, dobio novac i za rashladne komore i nadogradnju jedinstvenog informacionog sistema usluga. Dom za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ u Jabuci nabaviće kombi sa rampom za prevoz korisnika.

  Ovom prilikom predsednica Udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite u AP Vojvodini Ana Vila uručila je predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću plaketu za podršku sistemu socijalne zaštite u Vojvodini.

  Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Ima li epidemije Velikog kašlja u Vojvodini

  Veliki kašalj, u narodu poznatiji kao magareći kašalj, vratio se na mala vrata. Od te zaraze, u poslednja dva meseca obolelo je skoro 300 ljudi, a postoji bojazan da će taj broj rasti. Pitali smo lekare, zašto nam se vratila ta bolest, za koju smo verovali da je iskorenjena, a za koju postoji obavezna vakcina.

  Proglašene tri izborne liste za pokrajinske izbore

  Pokrajinska izborna komisija proglasila je večeras izborne liste koalicije NADA, zatim Saveza vojvođanskih Mađara, kao i koalicije „Srbija protiv nasilja“. Izborna lista SVM-a ima položaj izborne liste nacionalne manjine, navodi se u saopštenju PIK-a.