• PANČEVO: Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje početnicima u biznisu

  Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisuju Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje početnicima/početnicama u biznisu u 2024. godini

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje početnicima u biznisu
  Foto: 013info

  Kak je pojašnjeno na gradskom sajtu, subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Pančevo radi osnivanja nekog oblika preduzetniuštva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu.

  Subvencija za samozapošljavanje predstavlja de minimis državnu pomoć.

  Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 150.000,00 dinara do 500.000,00 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

  Subvencije se mogu koristiti isključivo za nabavku opreme, mašina, repro materijala i rezervnih delova, adaptaciju prostora i plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini posolovanja (maksimalno za tri meseca) i ne mogu se koristiti za kupovinu vozila ili mobilnih telefona.

  Zahtev sa biznis planom, u dva primerka, podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje- filijala Pančevo, Vojvode Radomira Putnika 20, 26000 Pančevo, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta grada Pančeva www.pancevo.rs i sa sajta Nacionalne službe za zapošljavanje- filijala Pančevo , sa naznakom za „Javni poziv za dodelu subvencije početnicima/početnicama u biznisu – samozapošljavanje u 2024. godini“. 

  Detaljnije OVDE.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo