• PANČEVO: Javni poziv za refundiranje dela sredstava za priključenje domaćinstava na gasnu mrežu

  Grad Pančevo kroz Program budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2024. godinu obezbeđuje sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu. Građanima će refundirati deo troškova priključka, a pravo na refundaciju imaju građani sa određenih teritorija koji su već potpisali ugovor sa JP „Srbijagas“ i platili priključak u celosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Javni poziv za refundiranje dela sredstava za priključenje domaćinstava na gasnu mrežu
  Foto: 013info

  – U cilju poboljšanja kvaliteta ambijentalnog vazduha u gradu Pančevu, Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Pančeva za 2024. godinu planirana su podsticajna sredstva, za korišćenje gasa kao energenta, u iznosu od 6.000.000,00 dinara. U ovoj godini navedena sredstva će se koristiti kao pomoć za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu, odnosno za sufinansiranje troškova tipskog kućnog gasnog priključka u toku 2024. godine, na taj način što će grad Pančevo refundirati deo sredstava utrošenih u te svrhe, u iznosu od 40.000 dinara, navodi se na gradskom sajtu.

  Kako je precizirano, na javni poziv se mogu prijaviti građani, vlasnici individualnih objekata, sa teritorije MZ Gornji Grad, Strelišta, Starog Tamiša, Vojlovice, Topole, Tesle, dela Mise, dela Koteža, dela teritorije MZ Centar i u naseljenom mestu Dolovo u kojima je izgrađena i u upotrebi ulična gasna infrastruktura čiji je vlasnik mreže i distributer JP “Srbijagas”, i koji su potpisali odgovarajući Ugovor o priključenju objekta na distributivnu gasnu mrežu sa JP “Srbijagas” u toku 2024. godine i uplatili u celosti sredstva JP “Srbijagas” za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka.

  Građani koji su se opredelili za plaćanje gasnog priključka JP „Srbijagas“ u ratama nemaju pravo na refundaciju sredstava po ovom javnom pozivu. Takođe, zainteresovani podnosilac zahteva ima pravo na refundaciju samo za jedan gasni priključak.

  Zainteresovani građani koji ispunjavaju navedene uslove mogu se obratiti Gradu Pančevu za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka, nakon čega će Grad Pančevo sa njima zaključiti ugovor i na tekući račun uplatiti 40.000 dinara.

  Dokumentacija koju je potrebno podneti za javljanje na javni poziv je sledeća:

  • Popunjen Zahtev za refundiranje dela sredstava utrošenih na kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka,
  • Kopija Ugovora o priključenju objekta na distributivnu gasnu mrežu sa JP “Srbijagas”,
  • Kopija priznanice kojom se dokazuje uplata u celosti za kupovinu tipskog kućnog gasnog priključka,
  • Kopija ili očitana lična karta podnosioca,
  • Kopija platne kartice za tekući račun.

  Navedena dokumentacija može se podneti od 26. aprila preko Uslužnog centra grada Pančeva, u Gradskoj upravi grada Pančeva, Trg Kralja Petra I 2-4, Pančevo, Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

  Refundiranje sredstava zainteresovanim građanima, od strane grada Pančeva, vršiće se do utroška sredstava namenjenih za ovu svrhu, prema redosledu podnetih zahteva, a najkasnije do 15. decembra 2024.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo