• PANČEVO: Pokrajinski sekretarijat ponovo doneo rešenje o nepristupanju izradi procene uticaja na životnu sredinu za Promistovo skladište. Iz Promista kažu da u staroj Staklari neće biti skladište mineralnog đubriva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u ponovnom postupku odlučivanja doneo je rešenje da nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu za projekat Rekonstrukcija i promena namene objekta 01 (objekat ostalih industrijskih delatnosti) u skladište gotovog proizvoda mineralnog đubriva, na lokaciji Prvomajska br. 10 u Pančevu, na parceli broj 6622/19 KO Pančevo.

  Ovo rešenje doneto je 9. jula.

  Na prethodno rešenje podnete su žalbe od strane: Gradske uprave Pančeva Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Udruženja „Zeleni most“ i Udruženja „Pančevo nije rupa“, Udruženje građana Institut za istraživanje korupcije Kareja i većeg broja zainteresovanih. Ministarstvo zaštite životne sredine je rešenjem od 6.maja poništilo to rešenje i predmet vratilo ovom organu na ponovni postupak.

  – Postupajući po uputstvu Ministarstva zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine je u ponovnom postupku sva dostavljena mišljenja uzeo u obzir, pažljivo razmotrio i ocenio. Utvrđeno je da se veći deo mišljenja ne odnosi na postupak procene uticaja na životnu sredinu, u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu, već na druge oblasti koje pokrivaju protivpožarnu zaštitu, aktivnosti povećane verovatnoće nastanka udesa i moguće akcidente, planiranje, uređenje prostora i korišćenje građevinskog zemljišta i izgradnja i rekonstrukcija objekata i slično, što je predmet drugih propisa, odnosno što spada u nadležnost drugih organa, koje investitor mora ispoštovati u postupku pribavljanja neophodnih saglasnosti i dozvola. Takođe, ovaj organ utvrdio je da je Zahtev potpun i da poseduje sve neophodne sagladnosti koje su potrebne da se donese odluka o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, navedeno je u obrazloženju.

  Celokupno rešenje je na devet stana, a Pokrajinski sekretarijat je primedbe ocenio neosnovanim ili netačnim, a protiv ovakvog rešenja moguća je žalba Ministarstvu za zaštitu životne sredine u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

  Kao što je ranije najavljeno iz Promista, u staroj Staklari ipak neće biti skladište mineralnih đubriva, a kako nam je prekao komercijalni direktor Danilo Tomašević, oni već prebacuju zalihe u Azotaru gde će ubuduće biti smeštene. Prema njegovim rečima stara Staklara i objekti u njoj će imati sasvim drugu namenu, a o tome će uskoro biti više reči.

   

   

   

   

   

   

   

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u ponovnom postupku odlučivanja doneo je rešenje da nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu za projekat Rekonstrukcija i promena namene objekta 01 (objekat ostalih industrijskih delatnosti) u skladište gotovog proizvoda mineralnog đubriva, na lokaciji Prvomajska br. 10 u Pančevu, na parceli broj 6622/19 KO Pančevo

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija