• Paorima zajmovi s kamatom od svega tri odsto

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Kredite namenjene poljoprivrednicima država subvencioniše i ove godine. Zahvaljujući pomenutoj pomoći, kamata je za dinarska sredstva snižena i za paore koji uzmu zajam ona je svega tri odsto na godišnjem nivou, prenosi Dnevnik.

  Pomenuta kamata je gotovo kao poklon jer se na domaćem tržištu stope za pozajmice u domaćoj valuti, a namenjene agraru kreću i do 14 odsto.

  Pozajmice se mogu uzimati na kratak rok, ali i dugoročno. Novac je namenjen ulaganjima u stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo.

  Povoljne kredite mogu koristiti vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničke zadruge i pravna lica koja su registrovana kao gazdinstva. Korisnici kredita novac mogu ulagati u osnovna i obrtna sredstva za rad. To podrazumeva kupovinu repromaterijala, stočnog fonda, hrane za životinje te poljoprivredne mehanizacije.

  Opširnije na linku.

  Kredite namenjene poljoprivrednicima država subvencioniše i ove godine. Zahvaljujući pomenutoj pomoći, kamata je za dinarska sredstva snižena i za paore koji uzmu zajam ona je svega tri odsto na godišnjem nivou, prenosi Dnevnik.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija