• PKS: Južni Banat zadržao pozitivne trendove po pitanju rasta zarada i smanjenja nezaposlenosti

    U sredu, 27.marta, održana je sedma sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PKS: Južni Banat zadržao pozitivne trendove po pitanju rasta zarada i smanjenja nezaposlenosti
    Foto: PKS

    Sednica je održana po utvrđenom dnevnom redu – od usvajanja zapisnika sa šeste sednice Parlamenta privrednika, bila je predstavljena informacija o privrednim kretanjima u Južnobanatskom upravnom okrugu u 2023. godini i Izveštaja o radu PKS – RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2023. godinu.

    Potom su usledile prezentacije: Responsible Business HUB-a (servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) i prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju.

    Usvojen je predloženi dnevni red, kao i zapisnik sa prethodne sednice i to jednoglasno.

    Nakon toga je usledila informacija o privrednim kretanjima regiona, a koju su članovi Parlamenta privrednika dobili u materijalu za ovu sednicu.

    – Naš region je i dalje zadržao pozitivne trendove, kako po pitanju rasta zarada, smanjenja nezaposlenosti, rasta industrijske proizvodnje i pozitivan spoljnotrgovinski promet uz ostvarivanje suficita.

    Informaciju je prisutnima predstavio dr Marko Ćulibrk, direktor RPK Pančevo koji je zbog odsutnosti predsednika Parlamenta privrednika i vodio sednicu.

    Poseban osvrt na privredna kretanja u Srbiji, kao i celom svetu dao je Bojan Stanić, pomoćnik direktora za analizu PKS. Upoznao je prisutne sa nekim trendovima po pitanju radne snage, industrijske proizvodnje, spoljnotrgovinskog prometa na globalnom nivou i gde su šanse naše privrede.

    Izveštaj o radu je takođe predstavio dr Marko Ćulibrk. Govorio je o rezultatima rada u prethodnoj 2023 godinu. Poseban akcenat u svom izlaganju je stavio na posete privrednim subjektima u kojima se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću privrednici. Posebno mesto u izlaganju je bilo za aktivnosti po pitanju dualnog obrazovanja. Izveštaj o radu je jednoglasno usvojen od članova Parlamenta privrednika.

    Nakon toga su usledile prezentacije, najpre Responsible Business HUB-a(servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) koji je predstavila Tamara Broćić. Potom je bila prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju koju je predstavila Tamara Dunđerović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]