• PKS: Južni Banat zadržao pozitivne trendove po pitanju rasta zarada i smanjenja nezaposlenosti

  U sredu, 27.marta, održana je sedma sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PKS: Južni Banat zadržao pozitivne trendove po pitanju rasta zarada i smanjenja nezaposlenosti
  Foto: PKS

  Sednica je održana po utvrđenom dnevnom redu – od usvajanja zapisnika sa šeste sednice Parlamenta privrednika, bila je predstavljena informacija o privrednim kretanjima u Južnobanatskom upravnom okrugu u 2023. godini i Izveštaja o radu PKS – RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2023. godinu.

  Potom su usledile prezentacije: Responsible Business HUB-a (servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) i prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju.

  Usvojen je predloženi dnevni red, kao i zapisnik sa prethodne sednice i to jednoglasno.

  Nakon toga je usledila informacija o privrednim kretanjima regiona, a koju su članovi Parlamenta privrednika dobili u materijalu za ovu sednicu.

  – Naš region je i dalje zadržao pozitivne trendove, kako po pitanju rasta zarada, smanjenja nezaposlenosti, rasta industrijske proizvodnje i pozitivan spoljnotrgovinski promet uz ostvarivanje suficita.

  Informaciju je prisutnima predstavio dr Marko Ćulibrk, direktor RPK Pančevo koji je zbog odsutnosti predsednika Parlamenta privrednika i vodio sednicu.

  Poseban osvrt na privredna kretanja u Srbiji, kao i celom svetu dao je Bojan Stanić, pomoćnik direktora za analizu PKS. Upoznao je prisutne sa nekim trendovima po pitanju radne snage, industrijske proizvodnje, spoljnotrgovinskog prometa na globalnom nivou i gde su šanse naše privrede.

  Izveštaj o radu je takođe predstavio dr Marko Ćulibrk. Govorio je o rezultatima rada u prethodnoj 2023 godinu. Poseban akcenat u svom izlaganju je stavio na posete privrednim subjektima u kojima se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću privrednici. Posebno mesto u izlaganju je bilo za aktivnosti po pitanju dualnog obrazovanja. Izveštaj o radu je jednoglasno usvojen od članova Parlamenta privrednika.

  Nakon toga su usledile prezentacije, najpre Responsible Business HUB-a(servisnog centra za kompanije u lancima snabdevanja) koji je predstavila Tamara Broćić. Potom je bila prezentacija Usluge mentorske podrške za upravljanje rizicima u poslovanju koju je predstavila Tamara Dunđerović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]