• Na teritoriji PU Pančevo u januaru izvršeno 185 krivičnih dela

  Na teritoriji PU Pančevo u januaru 2024. godine izvršeno je ukupno 185 krivičnih dela dok je u istom mesecu prethodne godine izvršeno 204, što predstavlja smanjenje za 9 odsto.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na teritoriji PU Pančevo u januaru izvršeno 185 krivičnih dela
  Foto: Pixabay

  Krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala izvršeno je ukupno 172, što je za 10 krivičnih dela manje u odnosu na isti mesec prošle 2023. godine.

  Takođe, u januaru 2024. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, smanjen je broj izvršenih imovinskih krivičnih dela, krivičnih dela protiv javnog reda i mira, krivičnih dela protiv sloboda i prava čoveka i građana, krivičnih dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine.

  Što se tiče imovinskih krivičnih dela, došlo je do samanjenja izvršenih krivičnih dela krađa i teških krađa kao i razbojništva. U mesecu januaru došlo je do povećanja krivičnih dela protiv zdravlja ljudi, a u koja spadaju krivična dela u vezi sa opojnim drogama, ukupno je izvršeno 55 krivičnih dela dok je za isti mesec prethodne godine izvršeno 39 krivičnih dela. 

  Policijska uprava Pančevo je u saopštenju istakla sledeće rezultate:

  – Dana 03.01.2024. godine policijski službenici PU Pančevo, prilikom kontrole osamnestogodišnjeg muškarca iz Pančeva su kod istog pronašli i privremeno oduzeli oko 200 grama suve biljne mase nalik na opojnu drogu marihuanu. Protiv osumnjičenog se podnosi krivična prijava za KD Neovlašćeno držanje opojnih droga.

  – Dana 13.01.2024. godine policijski službenici PU Pančevo, prilikom kontrole tridesetsedmogodišnjeg muškarca u Dolovu su kod istog pronašli i privremeno oduzeli, oko 92 grama suve biljne mase nalik na opojnu drogu marihuanu. Protiv osumnjičenog se podnosi krivična prijava za KD Neovlašćeno držanje opojnih droga. –Dana 31.01.2024. godine policijski službenici PS Kovin su izvršili pretresanje stana i drugih prostorija kod lica U.B. (2000), iz okoline Kovina i tom prilikom su pronašli 1 pvc paket u kome se nalazilo više desetina pvc paktetića sa praškastom materijom bele boje nalik na opojnu drogu amfetamin ukupne bruto mase od oko 116 gr, 1 digitalnu vagicu za precizno merenje. Lice je po odobrenju OJT-a Smederevo zadržano do 48 časova i protiv istog se podnosi krivična prijava za KD Neovlašćeno držanje opojnih droga.

  – Dana 30.01.2024. godine policijski službenici PU Pančevo, PS Kovin su u Kovinu zaustavili PMV marke Fiat Croma kovinskih registarskih oznaka i prilikom pregleda vozila pronašli i privremeno oduzeli 26 PVC crnih džakova u kojima se nalazi rezani duvan ukupne količine od oko 130 kilograma ukupne vrednosti od oko 286.000 dinara. Zbog izvršenog krivičnog dela Nedozvoljeno skladištenje robe protiv osumnjičenog lica se podnosi krivična prijava.

  – Dana 29.01.2024.godine policijski službenici PU Pančevo, PS Vršac izvršili su kontrolu ugostiteljske radnje u gradu Vršcu, i tom prilikom u lokalu pronašli i privremeno oduzeli ukupno 58 PVC kesica u kojima su se nalazile ručno pravljene cigarete po 20 komada u svakoj i 8 kutija cigareta marke „Marble“ u originalnom pakovanju bez akcizne markice. Takođe izvršen je pretres stana i drugih prostorija i tom prilikom u kući i pomoćnim prostorijama vlasnika ugostiteljskog objekta pronađeno je oko 880 PVC kesica u kojim se nalazilo po 20 komada ručno pravljenih cigareta i 30 bokseva cigareta marke „Marble“ u originalnom pakovanju bez akcizne markice. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti. Ukupna količina oduzetih cigareta je oko 927 bokseva vrednosti 3.500.000 dinara. Protiv osumnjičenog se podnosi krivična prijava zbog izvršenog krivičnog dela Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PANČEVO: Hapšenje zbog droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih […]