• Pančevo: Muškarac osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja starice koja je preminula od zadobijenih povreda

  Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je 7. juna 2024. godine javno objavio presudu kojom je optuženog S. K. (rođen 1961. godine) sa poslednjim prebivalištem u Pančevu osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog izvršenja krivičnog dela silovanje u pokušaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevo: Muškarac osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja starice koja je preminula od zadobijenih povreda
  Foto: 013info

  Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je 2. avgusta 2023. godine oko 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u ul. Koste Trifkovića ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena S. A. (rođena 1933. godine), te je upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula 22. avgusta 2023. godine u Opštoj bolnici u Pančevu.

  U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke „Nokia“ i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

  Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

  Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika