• PANČEVO: Gradski Vodovod laborantu isplatio julsku zaradu od 500.000 dinara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Pančevački gradski a javni, dakle JKP, Vodovod i kanalizacija isplatio je julsku naknadu neto zarade za posao laboranta u iznosu nešto većem od 500.000 dinara, saznaje 013info.

  Do obračuna a zatim I isplate je došlo radnici laborantu koja je prethodnih godinu dana bila na bolovanju i primala naknadu sa republičkog nivoa, a zatim jedan radni dan – 8 radnih sati provela na poslu, pa otišla na godišnji odmor.

  Nezvanično saznajemo da u Vodovodu smatraju da su zakonito postupili, a da propisi nisu dobri.

  Vrednost radnog sata, za tih osam sati što je jedini dan u 12 meseci koliko je osoba radila, utvrdili su na osnovu ukupnih primanja u prethodnoj godini, koja uključuju i regres, pa su ti sati ispostavilo se izuzetno skupi.

  Zatim je takva vrednost radnog sata preneta na ceo mesec juli pri obračunu naknade zarade i eto mesečnog primanja većeg od pola miliona dinara.

  Od rukovodstva Vodovoda zatražili smo zvanično informaciju o ovoj temi, ali je za sada nismo dobili.

  Informaciju smo zatražili i od osnivača tog preduzeća, nadležnih organa Grada Pančeva, no odgovora još uvek nema.

  Isplata mesečne zarade od pola miliona dinara uzburkala je duhove, a i zaposlene, u preduzeću gde se za isti posao, odnosno celomesečni rad laboranta, zarađuje oko 40.000 dinara.

   Predsednik sindikata Pravda Bojan Nenadov nije imao informaciju o toj isplati jer je na odmoru, a predsednik Samostalnog sindikata u Vodovodu Miloš Pantović rekao je da se to pitanje u petak postavilo na izvršnom odobru te sindikalne organizacije.

  Pantović je rekao da je doneta odluka da se od rukovodstva firme traži informacija da li je to tačno, a ako jeste sa objašnjenjem kako je do takve isplate zarade došlo.

  Kako saznajemo u Vodovodu su smatrali da je ovako obračunata isplata zakonita, te da bi ne isplaćivanjem rizikovali tužbu i isplatu posle presude.

  Izgleda da su im se i ranije događali slični obračuni koji su donosili enormo visoke naknade zarada. Navodno su upozoravali i tražili pomoć od nadležnih u republici ali im je savetovano da postupe po propisima.

   

  Pančevački gradski a javni, dakle JKP, Vodovod i kanalizacija isplatio je julsku naknadu neto zarade za posao laboranta u iznosu nešto većem od 500.000 dinara, saznaje 013info.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika