• PANČEVO: Oko podmićivanja u NIS-u ponovo će se suditi u Višem sudu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Pančevu o podmićivanju u NIS-u i predmet vratio na ponovno suđenje.

  Krajem prošle godine Viši sud u Pančevu na 4 godine zatvora osudio je Viktora Slavina zbog izvršenja, u saizvršilaštvu, jednog produženog krivičnog dela primanja mita. Istom presudom Džagdžit Sing je zbog istog dela osuđen na 5 godina zatvora. Za primanje mita na zatvor od 3 godine tada je osuđen i Stanislav Kislicin. Dok je za krivično delo davanja mita na godinu i po dana zatvora osuđen Aleksandar Despotović, a za isto delo Dragiša Despotović osuđen je na godinu i po kućnog zatvora sa primenom elektronskog nadzora. Strancima osuđenim za primanje mita Viši sud je tada izrekao i meru proterivanja iz Srbije u trajanju od 5 godina. A naložio je i da se imovinska korist koju su ostvarili od 700.000 evra uplati u budžet Srbije. Oštećeni „NIS“ a.d. Novi Sad, tada je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu.

  Na ovakvu presudu Višeg suda žalili su se Viši javni tužilac, Stanislav Kisilicin i njegovi branioci, kao i branioci ostalih okrivljenih.

  Apelacioni sud u Beogradu održao je sednicu i 22. juna doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu. I predmet vratio na ponovno suđenje, gde će se ponovo utvrđivati da li je ova petorka počinila krivično delo ili su nevini.

  Po nalaženju Apelacionog suda osnovano se žalbama branilaca okrivljenih i okr. Stanislava Kislicina ukazuje da su tokom prvostepenog postupka učinjene bitne povrede krivičnog postupka usled kojih nije moguće utvrditi pravilnost utvrđenog činjeničnog stanja. Prvostepenom sudu je naloženo da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede odredaba krivičnog postupka na koje mu je ukazano, obavi neophodna veštačenja, ponovo odluči o predlozima odbrane za saslušanje svedoka na okolnosti od uticaja na utvrđivanje odlučnih činjenica vodeći računa o pravilnoj primeni procesnih odredaba  koje se tiču dostavljanja pismena u inostranstvo, nakon čega će biti u mogućnosti da donese na zakonu zasnovanu odluku za koju će dati jasne i logične razloge, navodi Apelacioni sud na svojoj službenoj internet stranici.

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Pančevu o podmićivanju u NIS-u i predmet vratio na ponovno suđenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika