• PANČEVO: Oslobađajuća presuda u ponovljenom postupku za optužene za nesreću u Azotari iz 2017.

  Radnik G.P. preminuo je 4. januara 2017. godine u HIP “Azotara” DOO u Pančevu usled teškog oštećenja respiratornog trakta izazvanog curenjem amonijaka. Nesreća je takođe rezultirala lakšim povredama radnika S. S.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Oslobađajuća presuda u ponovljenom postupku za optužene za nesreću u Azotari iz 2017.
  Foto: Pixabay

  U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, objavljenom 23. februara 2022. godine, navodi se da je OJT podnelo optužni predlog protiv I.A. (1976), rukuvodioca pogona “Karbamid“ i  R.T. (1965), tehničara proizvodnje u pogonu „Karbamid“ zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

  Oboje su osuđeni na po godinu dana zatvora, a saopštenje možete videti OVDE.

  Nakon sprovedenog krivičnog postupka Osnovni sud u Pančevu je 26. januara 2022. godine doneo presudu kojom su okrivljeni oglašeni krivima i svaki ponaosob okrivljeni je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, u prostorijama u kojima stanuje, sa primenom elektronskog nadzora.

  Protiv navedene presude žalbu su podneli branioci okrivljenih, te je Apelacioni sud u Beogradu presudom ukinuo osuđujuću presudu Osnovnog suda u Pančevu  od 26.01.2022. godine i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

  Kako  je potvrđeno za 013info, u ponovljenom postupku, Osnovni sud u Pančevu doneo je 26. aprila 2024. godine oslobađajuću presudu.

  Iz Suda nam je rečeno da navedena presuda nije pravosnažna, već na istu stranke imaju pravo žalbe, po kojoj  će odlučivati drugostepeni sud.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika