• PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja opravdane sumnje da je u toku noći između 23.10.2023. i 24.10.2023. godine u Pančevu, u naselju Topola, u kući u kojoj neprijavljeno boravi, upotrebom sile prinudio maloletnicu (rođenu 2008. godine) na čin izjednačen sa obljubom, dok mu je njegov bratanac, dete (rođeno 2010. godine) iz Pančeva, pomogao u savladavanju otpora maloletne oštećene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice
  Foto: 013info

  Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo silovanje za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

  Dete rođeno 2010. godine u vreme događaja nije navršilo 14 godina zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad „Solidarnost“ u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika