• PANČEVO: Sve veće prisustvo opojnih droga, otkriven i povećan broj prosjačenja na ulicama

  U policijskoj upravi Pančevo održana je konferencija za novinare na kojoj je načelnik Stevan Čigoja sa svojim saradnicima predstavio rezultate rada policijske uprave u prvih devet meseci ove godine i uporedio ih sa rezultatima od prošle godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Sve veće prisustvo opojnih droga, otkriven i povećan broj prosjačenja na ulicama
  Foto: 013info

  Radoš Burić, načelnik Kriminalističkog odeljenja saopštio je da je bezbednosna situacija u našem regionu zadovoljavajuća. Najviše je bilo krađa – 306, dok je u istom periodu prošle godine bilo 395. Zabrinjava sve veće prisustvo opojnih droga. Prošle godine oduzeto je najviše marihuane i to 24 kilograma, a ove čak 259 kilograma i posle Beograda i Niša nalazimo se na neslavnom trećem mestu po broju nelegalnih  uzgajivača. 

  Darko Živaljević, načelnik odeljenja policije istakao je da je što se tiče stanja javnog reda i mira grad veoma bezbedan. Otkriven je povećan broj prosjačenja na ulicama i povećan broj prodaje alkohola licima mlađim od 16 godina:

  – Delovaćemo i dalje preventivno, pratićemo sve javne skupove radi veće bezbednosti svih učesnika. Vršimo i češće kontrole ugostiteljskih objekata, posebno vikendom  i u prvih devet meseci podneli smo 46 prekršajnih prijava. Prioritet će nam i dalje biti bezbednost dece i obezbeđujemo 96 škola u južnom Banatu, rekao je Živaljević.

  Aleksandar Aleksić, načelnik saobraćajne policije saopštio je da je u prvih devet meseci bilo 597 saobraćajnih nezgoda, a prošle godine 613. Smanjen je broj poginulih na putevima i ove godine život je izgubilo njih 14, što je za 50 odsto manje nego lane.

  – I dalje ćemo delovati preventivno i naše patrole su na svim prometnim saobraćajnicama. Ove godine smo 176 osoba kaznili jer su upravljali pod dejstvom narkotika, dok ih je pod dejstvom alkohola bilo 2703, a lane 1467. Samim tim što smo otkrili više njih koji nisu smeli da voze uticali smo i na manji broj saobraćajnih nezgoda i nastradalih u ovoj godini, naveo je Aleksić.

  Interesantno je da od 2012. godine do danas imamo u našem gradu 12.400 više registrovanih automobila, pa samim tim i veću gužvu na poutevima, jer je putna infrastruktura u gradu ostala ista.

  Saška Miljković iz saobraćajne policije je istakla da je sve veći problem u Pančevu i parkiranje.

  – Imamo u gradu 2040 obeleženih parking mesta što je očigledno nedovoljno. Mi najpre delujemo preventivno na vozače kad  parkiraju i zaustavljaju automobile nepropisno, ali nakon toga moramo i represivno da se ne bi ugrožavala bezbednost saobraćaja. Za devet meseci ove godine imali smo 1032 kažnjena vozača , dok je u istom periodu prošle godine , za isti prekršaj, kažnjeno 384 vozača, zaključila je Miljković.

  Načelnik Stevan Čigoja na kraju je istakao da će pančevačkoj policiji prioritet i dalje biti preventivno delovanje u cilju obezbeđivanja javnog reda i mira i da im je najvažnija bezbednost ljudi i sticanje još većeg  poverenja sugrađana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika