• PANČEVO: Tužilaštvo predlaže pet godina zatvora za vlasnika pasa koji su teško povredili ženu u Marka Kulića

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je juče, 2. februara, Osnovnom sudu u Pančevu podnelo optužni predlog protiv vlaslika pasa koji su početkom godine teško povredili ženu u ulici Marka Kulića u Pančevu.

  Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, protiv vlasnika pasa Lj.D. je podnet optužni predlog zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, a takođe je predloženo da se okrivljenom pritvor, gde se trenutno nalazi, produži do završetka glavnog pretresa.

  Tužilaštvo je zatražilo i da ga sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara.

  U obrazloženju OJT stoji da je Lj.D. u svom dvorišnom stanu u ulici Marka Kulića br. 32 držao svoja dva psa rase Pit bul terijer i suprotno propisima iste pse, koji su svrstani u kategoriju „opasan pas“, nije držao u prostoru odnosno objektu iz koga psi ne mogu pobeći, niti je sa njima prošao obuku i proveru stepena socijalizacije, niti ih je vakcinisao.

  On je, kako je objašnjeno, 5. januara ove godine u alkoholisanom stanju izašao iz stana, a pse ostavio same i bez nadzora u svom stanu koji nije zaključao, te su psi izašli u dvorište navedene kuće.

  “U ajnforu su napali V.J. iz Pančeva koja je išla ka svom stanu i zadali joj veliki broj veoma intenzivnih ujeda od kojih je V.J. pala i pokušavala da izađe na ulicu dozivajući u pomoć”, navodi se u saopštenju I dodaje da su je psi sve vreme napadali i ujedali i da su prestali tek kada je došao njihov vlasnik, okrivljeni Lj.D. i odvojio ih od nje.

  Tom prilikom je V.J, kako je 013info prethodno izveštavao, zadobila teške telesne povrede opasne po život u predelu desne i leve ruke.

  Prema saznanjima 013info, ovo nije prvi put da su psi tog vlasnika izazivali incidente.

   

  Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je juče, 2. februara, Osnovnom sudu u Pančevu podnelo optužni predlog protiv vlaslika pasa koji su početkom godine teško povredili ženu u ulici Marka Kulića u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PU Pančevo: Hapšenje i krivične prijave zbog držanja veće količine oružja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u tri odvojene akcije, zaplenili su veću količinu oružja i uhapsili jednu osobu, dok će protiv dve biti podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

  PU PANČEVO: Uhapšen muškarac iz Alibunara zbog proganjanja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal, uhapsili su E. E. (1985) iz okoline Alibunara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio
  krivično delo proganjanje.

  PANČEVO: Istraga protiv dvadesetogodišnjaka zbog droge

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 30. novembra donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog L.V. (rođen 2003. godine) iz Pančeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  PANČEVO: Podignuta optužnica protiv muškarca zbog pokušaja silovanja starice

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 30. novembra Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog S.K. (rođen 1961. godine) sa poslednjim prebivalištem u Pančevu, zbog postojanja opravdane sumnje da je 2. avgusta 2023. godine oko 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u kući u kojoj je živela oštećena S.A. (rođena 1933. godine), upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu.

  Istraga protiv trojice Pančevaca zbog ugrožavanja sigurnosti

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.D. (rođen 1996. godine) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i municije, neovlašćeno držanje opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti kao saizvršilac, a protiv osumnjičenih M.D. (rođen 1996. godine) i M.M. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti kao saizvršioci.