• Potonuo teretni brod kod Kovina

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Teretni brod „Povardarje“ potonuo je pre dva dana u Gajskom rukavcu na 1097. kilometru reke Dunav u blizini Kovina saopštilo je Udruženje profesionalnih lađara Srbije na svom sajtu.

  Kako je saopštilo Udruženje profesionalnih lađara Srbije, pozivajući se na nezvanična saznanja od lađara koji su prijavili događaj, uzrok potonuća je pretovarenost objekta i nedostatak nadzora posade.

  “Upozoravamo nadležne da se trend potonuća brodova i dalje povećava a uzrok su nedostatak adekvatne posade, loše održavaje i nemar vlasnika brodova. Pod hitno je potrebno odraditi ozbiljne sistemske promene kako bi se izbegle velike materijalne štete i sprečio gubitak ljudskih života. Napominjemo da je od našeg prvog upozorenja do sada, za samo tri godine, potonulo gotovo 11 objekata i do sada nisu preduzete nikakve mere za njihovo uklanjanje niti je došlo do bitnijih promena u sistemu bezbednosti plovidbe”, kaže se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu ovog Udruženja.

  Teretni brod Povardarje potonuo je pre dva dana u Gajskom rukavcu na 1097 kilometru reke Dunav u blizini kovima saopštilo je Udruženje profesionalnih lađara Srbije na svom sajtu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika