• PU PANČEVO: U januaru otkriveno 267 alkoholisanih vozača

  U januaru 2024. godine na području PU Pančevo dogodile su se 63 saobraćajne nezgode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PU PANČEVO: U januaru otkriveno 267 alkoholisanih vozača
  Foto: Pixabay

  Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 31 je sa nastradalim ili povređenim licima, saoptava PU Pančevo.

  Tri osobe su poginule, sedam ih je zadobilo teške telesne povrede i 32 su zadobile lake telesne povrede.

  U januaru 2024. godine dogodila se 31 saobraćajna nezgoda sa nastradalim i povređenim licima što je za 24  odsto manje u odnosu na broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim i povređenim licima u 2023. godini kada se dogodila 41 saobraćajna nezgoda sa nastradalim i povređenim licima.

  Broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima je isti kao u 2023. godini (tri).

  Broj teže povređenih lica u januaru 2024. godine je manji za 30 odsto u odnosu na 2023. godinu (7/10). Broj lako povređenih lica u januaru mesecu 2024. godini je manji u odnosu na 2023. godinu za 24  odsto (32/42).

  Opšta je ocena da je u januaru mesecu 2024. godine povoljnije stanja bezbednosti u saobraćaju na području PU Pančevo, u odnosu na 2023. godinu.

  U kontroli i regulisanju saobraćaja u januaru mesecu 2024 godine otkriveno je :

  – 24  prekršaja vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 200 odsto više u odnosu na 2023 godinu, kada je otkriveno osam prekršaja.

  – 267  prekršaja vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola, što je za 82 odsto više u odnosu na 2023. godinu, kada je otkriveno 147 prekršaja.

  – 586 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila, što je u odnosu na 2023. godinu više za 400 odsto, kada je otkriveno 117 prekršaj nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila.

  – 117 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona, što je u odnosu na 2023. godinu više za 89 odsto, kada su otkrivena 62 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona.

  U januaru , u saobraćajnim nezgodama na području Policijske uprave u Pančevu, nastradalo je i povređeno  ukupno šest pešaka. Poginuo je jedan pešak, a povređeno je  pet.

  S tim u vezi, apelujemo na pešake da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa doprinesu unapređenju svoje bezbednosti u saobraćaju. Istovremeno apelujemo na vozače da obrate posebnu pažnju na pešake, naročito u uslovima smanjene vidljivosti (noću) i da prilagode brzinu kretanja vozila kako bi mogli da blagovremeno zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz. U narednom periodu vršiće se pojačana kontrola poštovanja propisa od strane pešaka i otkrivanje prekršaja vozača prema pešacima, takođe u zonama pešačkih prelaza vršiće se kontrola poštovanja brzine kretanja u zonama pešačkih prelaza, navodi PU Pančevo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PANČEVO: Hapšenje zbog droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih […]