• Školska godina u 20 škola u Pančevu, Alibunaru i Kovačici počela štrajkom

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Nova školska godina u Pančevu, Kovačici i Alibunaru počela je štrajkom članova Asocijacije prosvetnih radnika Pančeva uz zahtev za povećanje plata pred uvođenje platnih razreda.

  „Od 21 škole članice Asocijacije u ovim lokalnim samoupravama zvanično smo obavešteni da samo osnovna škola u Vladimirovcu neće štrajkovati. U ostalim školama su u prepodnevnoj nastavi časovi skraćeni na 30 minuta ili su danas održani svega po jedan ili dva časa“, izjavila je Dragica Tasić, predsednica Asocijacije na konferenciji za novinare.

  Dodala je da će kompletnu sliku o štrajku upozorenja imati većeras po završetku druge smene i prikupljanju podataka iz svih škola. Tasićeva je navela da nema saznanja o eventualnom ometanju štrajka koji je najavljlen u skladu sa zakonom.

  „Osnovni razlog štrajka je to što su kolege sa sedmim stepenom stručne spreme koje nisu razredne starešine ostavljlene u osmom platnom razredu i stavljene u neravnopravan položaj sa onima koji imaju starešinstvo i nalaze se u devetom platnom razredu. Tražimo da svi uđu u deveti platni razred, jer imaju istu stručnu spremu. Ukoliko ostanu u osmom platnom razredu moći će da računaju na povećanje zarada tek za 20 godina“, istakla je Tasićeva.

  Ona je navela i da su nedopustivo niske plate administrativnih radnika sa srednjom stručnom spremom koje su na nivou minimalne zarade, i tek za oko 500 dinara veće od plata spremačica u školama.

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije čiji je član pančevačka Asocijacija zahteva od Ministarstva prosvete da plate zaposlenih u školama poveća za 20 procenata kako bi napravili bolju poziciju zaposlenih pred najavjleno uvođenje platnih razreda. Sindikalisti traže da svi prosvetari sa sedmim stepenom budu prebačeni u deveti platni razred, jer su i u ostalim zanimanjima u javnim službama svi sa fakultetom u toj devetoj grupi.

  Nova školska godina u Pančevu, Kovačici i Alibunaru počela je štrajkom članova Asocijacije prosvetnih radnika Pančeva uz zahtev za povećanje plata pred uvođenje platnih razreda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PANČEVO: Hapšenje zbog droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih […]

  PANČEVO: Optužnica protiv muškarca zbog droge

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 14. februara Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog M.S. (rođen 1997. godine) iz Pančeva, zbog postojanja opravdane sumnje da je 20. […]