• Stanje javnog reda i mira na teritoriji PU Pančevo – u martu evidentirano 28 prekršaja

  Stanje javnog reda i mira u martu može se oceniti kao zadovoljavajuće jer je došlo do smanjenja broja prekršaja u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštava PU Pančevo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stanje javnog reda i mira na teritoriji PU Pančevo – u martu evidentirano 28 prekršaja
  Foto: Pixabay

  U martu je evidentirano 28 prekršaja, što je za osam prekršaja manje u odnosu na prošlu godinu kada su evidentirana 36 prekršaja, a što ujedno predstavlja smanjenje za 22,2 odsto.

  Javni red i mir je stabilan, gledamo da pre svega preventivnim i transtarentnim radom usmerimo rad policije na mesta gde se okupljaju građani i time sprečimo vršenje prekršaja, a sa druge strane da u radu otkrijemo prekršaje, dodaju iz PU Pančevo.

  Najviše prekršaja učinjeno je iz člana 9. ZoJRM, vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča. Taj broj u martu 2024. godine iznosi 16 dok je u istom periodu 2023. godine učinjeno sedam prekršaja više, odnosno 23 prekršaja. Dakle, broj prekršaja sa elementima nasilja je u smanjenju za 30,4 odsto.

  – Ono što treba istaći jeste i to da je rad policije usmereniji na služenje alkoholnih pića licima mlađim od 16 godina, u četiri slučaja podnete su prijava po članu 21. ZoJRM, gde su podnete prekršajne prijave protiv konobara kao i protiv odgovornog lica.

  Kada je reč o izršiocima prekršaj, u martu 2024. godine primetno je da nije bilo maloletnih izvršilaca prekršaja u odnosu na 2023. godinu, kada su evidentirana tri maloletna izvršioca prekršaja.

  Što se podnetih prekršaja iz člana 48. stav 1. tačka 4. Zakona o oružju i municiji tiče, u martu mesecu 2024. godini podneto je 85 prekršajnih prijava dok je u istom periodu 2023. godine podneto 10 prijava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika