• VJT Pančevo: Određen pritvor državljaninu Litvanije osumnjičenom za pokušaj krijumčarenja ljudi

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.V. (rođen 1987. godine) iz Kaunasa, državljanina Republike Litvanije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi u pokušaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VJT Pančevo: Određen pritvor državljaninu Litvanije osumnjičenom za pokušaj krijumčarenja ljudi
  Foto: 013info

  Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 10.5.2024. godine u 10.00 časova, na graničnom prelazu Vatin, u nameri da sebi pribavi kakvu korist, pokušao većem broju lica da omogući nedozvoljen prelaz državne granice Republike Srbije sa Rumunijom, u čemu je onemogućen od strane policijskih službenika Uprave granične policije.

  Osumnjičenom se stavlja na teret da je u priključnom vozilu teretnog vozila marke „DAF“, u posebno napravljenom bunkeru dubine oko jednog metra, smestio 23 državljana Republike Turske, uključujući četiri maloletna lica, na koji način je ugrozio njihov život i zdravlje.

  Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Viši sud u Pančevu je po predlogu tužilaštva odredio pritvor protiv osumnjičenog u trajanju do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika