• VJT Pančevo: Optužnica protiv četvorice mladića zbog izazivanja nacionalne mržnje

  Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Višem sudu u Pančevu optužni predlog protiv okrivljenih N.R. (rođen 2002. godine), M.K. (rođen 2001. godine), Ž.M. (rođen 2001. godine) i F.M. (rođen 2003. godine), svi iz Omoljice, zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 13. aprila u 1.15 časova u Pančevu, u ul. Trg mučenika bb, ugrožavanjem sigurnosti i upotrebom sile i pretnje izazivali nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VJT Pančevo: Optužnica protiv četvorice mladića zbog izazivanja nacionalne mržnje
  Foto: 013info

  Okrivljeni se terete da su vređali po nacionalnoj osnovi lica N.K. (rođen 1986. godine), K.R. (rođen 1979. godine), M.V. (rođena 1985. godine) i M.K. (rođena 1989. godine), svi državljani Republike Hrvatske iz Zagreba, da su im pretili da će da ih ubiju, te da su rukama, nogama odnosno kaišem zadavali udarce oštećenima N.K. i K.R., kao i oštećenima B.L. (rođen 1986. godine) iz Pančeva i M.C. (rođen 1985. godine) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije koji su bili u društvu sa oštećenim državljanima Republike Hrvatske, usled kojih udaraca su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.

  Okrivljenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnom predlogu predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog Ž.M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljene osudi na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine, kao i da ih obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika