• VJT PANČEVO: Optužnica protiv vozača – osumnjičen da je pijan usmrtio biciklistu

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 22. aprila 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog P.K. (rođen 1970. godine) iz Malog Žama zbog postojanja opravdane sumnje da se 15. septembra 2023. godine oko 23.10 časova u Vršcu, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača bicikla Z.S. (rođen 1974. godine) iz Vršca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VJT PANČEVO: Optužnica protiv vozača – osumnjičen da je pijan usmrtio biciklistu
  Foto: 013info

  Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju veoma teške alkoholisanosti, sa 1,98 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke „Volkswagen“ tip „Pasat“ u ul. Vojvode Stepe bb, te da prilikom preticanja kolone od tri bicikla naspram objekta „Strabag” nije držao svoje vozilo na potrebnom odstojanju od bicikla kojim je upravljao oštećeni, već je naglo skrenuo udesno i udario u osvetljeni bicikl oštećenog koji se kretao u okviru prostora od metra od desne ivice kolovoza, usled čega je oštećeni pao na vozilo okrivljenog, a potom i na kolovoz.

  Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika