• VJT Pančevo predlaže produženje pritvora za osumnjičene u slučaju napada na Starčevca tokom novogodišnje noći

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. januara 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.G. (rođen 2004. godine) i A.B. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su u toku noći između 31.12.2023. i 1.1.2024. godine u Pančevu, u Ul. Nemanjina, po izlasku iz ugostiteljskog objekta „Moja kafana“, zadali oštećenom D .J. (rođen 1979. godine) iz Starčeva više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, od kojih je zadobio teške telesne povrede, usled kojih je 7. januara 2024. godine nastupila smrt oštećenog.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VJT Pančevo predlaže produženje pritvora za osumnjičene u slučaju napada na Starčevca tokom novogodišnje noći
  Foto: 013info

  Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

  – Više javno tužilaštvo u Pančevu je 24. januara 2024. godine saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, a 29. januara 2024. godine je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštava VJT.

  Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PANČEVO: Hapšenje zbog droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih […]

  PANČEVO: Optužnica protiv muškarca zbog droge

  Više javno tužilaštvo u Pančevu je 14. februara Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog M.S. (rođen 1997. godine) iz Pančeva, zbog postojanja opravdane sumnje da je 20. […]