• Veče aforizama u Tehničkoj školi „23.maj”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Na književnoj večeri, održanoj u četvrtak, 18. februara, u učeničkom klubu Tehničke škole Pančevo, predstavljeni su aforizmi autora Zorana T. Popovića. 

    Tehnička škola „23. maj“ je bila druga u grupi srednjih škola, posle Gimnazije, u kojima Dom omladine Pančevo priređuje književni skup sa Zoranom T. Popovićem. Voditeljka Jasmina Topić i autor predstavili su knjige aforzama: „Kad porastem biću veliki“ i „Daće Bog, ako Bog da“. 

    Književne večeri sa Zoranom T. Popovićem priređuju se u susret šestom izdanju kačarevačkog Festivala „Žaoka“. 

    – Čitava ideje ove naše male turneje je Festival koji se održava svake godine u Kačarevu. „Žaoku je osmislio i lansirao Zoran T. Popović, koji se trideset godina bavi pisanjem aforizama. Dom omladine će raspisati konkurs, a mi Vas ovom prilikom pozivamo. Sa aforizmom možete ući u trku oko ozbiljnih nagrada, koje se dodeljuju na kraju Festivala – rekla je Maja Georgievska, stručna saradnica Doma omladine. 

    Neki od učenika pokazali su i interesovanje za predstojeću „Žaoku“. 

    – Jako mi se dopalo. Prvi put vidim ovog pisca, pa sam iznenađena, jer su ovo sve opštepoznati aforizmi. Volim aforizme, i ja ih pišem. Više volim smešnije, ozbiljniji mogu malo da pogode. Možda ću se prijaviti na konkurs – rekla je Evgenija Ručnov, učenica trećeg razreda. 

    Sad sam prvi put čula aforizme. Zanimljivo je. Smešniji aforizmi su bolji od ozbiljnijih; ljubavni su mi se dopali – rekla je Tatjana Žunac, učenica četvrtog razreda. 

    Ipak, neki su opredeljeni i za oštroumnije aforizme. 

    –  Veoma mi se dopalo ovo književno veče, i jako mi je drago što sam prisustvovao. Aforizmi su bili, po mom mišljenju, veoma smešni, mada više volim ozbiljnije aforizme. Jako mi se svidelo kada su čitali aforizme iz knjige za decu, jer smatram da je veoma teško napisati nešto iz dečije perspektive – rekao je Stefan Petrović, učenik četvrtog razreda. 

    Književne večeri sa Zoranom T. Popovićem Dom omladine Pančevo organizuje uz podršku srednjih škola.

    Jelena Katana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura