• „Čarobnjak iz Oza” iz Pančeva oduševio decu i ispunio dvorane u Hrvatskoj osmesima

    Predstava za decu „Čarobnjak iz Oza” Kulturnog centra Pančeva, na poziv Srpskog nacionalnog vijeća, gostovala je u Hrvatskoj od 12. do 14. oktobra 2024. godine, u okviru programa Program PLUS i obeležavanja Dečje nedelje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Čarobnjak iz Oza” iz Pančeva oduševio decu i ispunio dvorane u Hrvatskoj osmesima
    Foto: Bane Radovanović

    Program PLUS je edukativna inicijativa besplatnih radionica i kurseva namenjenih deci i mladima, koju organizuje Odeljenje za obrazovanje Srpskog narodnog vijeća na više lokacija u Hrvatskoj. U sklopu redovnih aktivnosti programa, realizuju se edukativni izleti, filmske projekcije i pozorišne predstave, a posebno istaknuto događanje ove godine bila je mini-turneja predstave „Čarobnjak iz Oza”, realizovana u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva.

    Turneja je započela 12. oktobra u Domu kulture „Petar Svačić” u Vojniću, nastavljena je 13. oktobra u pozorištu u Bjelovaru, a završna predstava odigrana je 14. oktobra u Kulturnom centru u Osijeku. Sve tri predstave bile su posećene, a prepunim dvoranama odzvanjali su osmesi i oduševljenje mališana.

    Predstava „Čarobnjak iz Oza” je višestruko nagrađivana produkcija koja ove godine slavi svoj 18. rođendan. Režiju potpisuje Nenad Gvozdenović, dok čarobni svet devojčice Doroti i njenog psa Tota oživljavaju talentovani glumci Marina Vodeničar, Jovan Popović, Ksenija Perduh, Miroslav Žužić, Alisa Lacko i Branislav Radovanović.

    Ovo je druga uspešna saradnja Srpskog nacionalnog vijeća i Kulturnog centra Pančeva, a nove zajedničke inicijative su već u planu. Povodom 18. rođendana predstave, 23. novembra biće organizovana proslava u Kulturnom centru Pančeva, na kojoj će se okupiti saradnici i gosti koji su radili na prvoj izvedbi još davne 2006. godine, čime će se obeležiti ovaj značajan jubilej.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura