• Ciklus filmova „Sport na filmu“ u Dvorani Kulturnog centra Pančeva

  Povodom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024 koje će ove godine biti održane u Parizu, Kulturni centar Pančeva u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji, upriličiće u nedelju, 23. juna, prikazivanje ciklusa francuskih filmova pod nazivom „Sport na filmu”. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ciklus filmova „Sport na filmu“ u Dvorani Kulturnog centra Pančeva
  Vizual

  U nedelju, 23. juna u 18 sati na programu je film HOME GAMES, u 18.00 u režiji Alise Kovalenko. Glavnu ulogu u filmu tumači Alina Šilova. Dvadesetogodišnja Alina, koju strast za fudbalom spasava od siromaštva, proživljava veoma važan trenutak. Profesionalno se baveći fudbalom, Alina se suočava s teškom situacijom: sama se brine o svom bratu Renatu, sestri Regini i slabovidoj baki. Primorana je da bira između fudbala i porodice.

   

  Istog dana, u 20 sati možete pogledati film SLALOM, u režiji Šarlen Favije i glavnim ulogama koje tumače Noe Abita, Žeremi Renije, Mari Denarno. Petnaestogodišnja Liz upisuje se na prestižnu sekciju škole za skijanje u srednjoj školi u Bur-Sen-Morisu. Bivši šampion i trener Fred odlučuje da se posveti svojoj novoj studentkinji. Puna entuzijazma, Liz se potpuno predaje sportu – i fizički i emotivno. Uprkos učestalim pobedama, Liz ubrzo podleže potpunoj Fredovoj kontroli…

   

  Poslednji film te večeri, VEŠTICE SA ISTOKA, na programu je u 22.00. Film je režirao Ćilija Faro, a uloge tumače Kinuko Tanida, Jošiko Matsumura, Joko Šinozaki. Dok se Tokio vraća na međunarodnu scenu šezdesetih godina, organizujući Olimpijske igre, grupa mladih radnica doživljava neobičnu sudbinu: one treniraju u teškim uslovima kako bi se njihova reprezentacija našla u vrhu svetske odbojke. Noseći nadimak „Veštice sa Istoka”, postaju oličenje japanskog čuda. Njihova priča će generacijama inspirisati pop kulturu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Umetnici stvaraju u fabrici

  U Pančevu se prvi put organizuje likovna kolonija u industrijskom okruženju. Slikar i vajar Miroljub Kršanin pozvao je 20 umetnika da stvaraju u fabrici, u kojoj je do penzije radio kao […]