• „Čitalački dramatorijum” u Gradskoj biblioteci Pančevo

    Gradska biblioteka Pančevo i grupa „Čitalački dramatorijum” pokrenula je ciklus čitalačko-dramskih radionica za mlade od 13 do 16 godina koje se održavaju svakog utorka od 18 do 20 sati na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Čitalački dramatorijum” u Gradskoj biblioteci Pančevo

    Na radionicama se primenjuju tehnike aktivnog čitanja i različiti oblici dramskog metoda, tako da iskustvo čitanja postaje zanimljiv, dinamičan i podsticajan zajednički doživljaj.

    Grupa „Čitalački dramatorijum” otvara vrata umetnosti, gde pronalazi načine da oblikuje i iskaže svoj stav, da proveri i pokaže šta može, da zajednički, sa čitaocima, promišlja i eksperimentiše u bezbednom okruženju.

    Radionice su besplatne, a vode ih dramska pedagoškinja i umetnica Nataša Milojević, profesorka srpskog jezika i književnosti Danica Vulićević i pedagoškinja Bojana Kontić.

    Polaznici radionica takođe će imati priliku da se susretnu sa piscima za mlade u Gradskoj biblioteci Pančevo i da organizovano posete pozorišne predstave.

    Na novoj radionici „Čitalačkog dramatorijuma” će se čitati, igrati i istraživati odlomci romana „Priručnik za solidan život” Olivere Zulović, koji je „Politikin zabavnik” nagradio kao najbolji roman za mlade 2023.

    U snažnoj priči o prijateljstvu Ljube i Ljubice, njihovom odrastanju i suočavanju s teskobama koje su ih zadesile u porodicama čitalac će shvatiti kako se mudrost rađa. U srcu koliko u pameti, još i više, u hrabrosti da se s problemima uhvati u koštac, u posmatranju, u večnom traganju. Ovo je roman „za osetljive“, one koji ne znaju da su takvi i one koji će, posle čitanja ovog romana, zasigurno takvi postati.

    „Nelagoda ume da bude dobra scenografija za posmatranje i izmišljanje priča”, kaže autorka. 

    Kako to zaista izgleda, čitaoci će ispitaće na radionici u utorak, 16. aprila, u 18 sati, na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]