• Dečji hor PSCPD-a pevao u Apolu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Dečji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva nastupio je u utorak, 9. februara u dvorani Apolo. Koncert je deo ciklusa dečjeg stvaralaštva koji organizuje Dom omladine Pančevo.

    Na nastupu, koji je trajao oko 45 minuta, mališani iz Crkvenog hora su otpevali pesme iz svog duhovnog i svetovnog repertoara. Horom je dirigovala Borjana Stražmešterov. Dirigentkinja je naglasila da je veoma ponosna na decu iz hora i pohvalila njihovu zalaganje.

    „Trudićemo se da budemo sve bolji. Spremamo se za veoma ozbljan nastup na festivalu Horovi među freskama, gde ćemo pevati u takmičerskom delu„, rekla je Borjana Stražmešterov.

    Na koncertu je dečji hor PSCPD-a izveo 19 kompozicija: božićne i uskršnje pesme, „Dostojno“, koju su otpevali i na grčkom jeziku, kao i kompozicije rađene po stihovima Zmaja, Branka Radičevića i prote Vase Živkovića.

    Dečji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva nastupio je u utorak, 9. februara u dvorani Apolo. Koncert je deo ciklusa dečjeg stvaralaštva koji organizuje Dom omladine Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura