• Ekipa domaćeg filma „Za danas toliko“ gostuje u Pančevu

  Reditelj Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković gostovaće u Kulturnom centru Pančeva ispred ekipe domaćeg hit filma „Za danas toliko“ u četvrtak, 4. aprila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ekipa domaćeg filma „Za danas toliko“ gostuje u Pančevu
  Foto: 013info

  Bioskopska projekcija filma „Za danas toliko“ zakazana je u 20 časova, a nakon projekcije će sa gostima biti održan razgovor.

  Film „Za danas toliko“, novo ostvarenje scenariste i reditelja Marka Đorđevića, premijeru je imao u okviru „Takmičarskog programa“ 52. izdanja beogradskog FEST-a.

  Ukratko sinopsis Đorđevićevog novog filma glasi: Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom, navodi se u saopštenju.

  Marko Đorđević je režirao po sopstvenom scenariju, a on je i montažer filma. Stefan Milosavljević je direktor fotografije, a Stevan Milošević dizajner zvuka. Za kolor-korekciju se postarala Ester Nađi, a za miks zvuka Kostas Filaktidis. Lara Bunčić je scenografkinja, a Jelena Anđelković kostimografkinja filma. Pomoćnica režije je Tamara Todorović.

  Uloge tumače: Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, deca Miona Pejković i Milica Jovović, te regionalna i međunarodna zvezda Goran Bogdan. Film traje 105 minuta.

  Film „Za danas toliko“ je nastao pod okriljem producentske kuće Altertise, a u koprodukciji sa kućama CinneRent, Digital Goblen Media i Stiglitz Production. U pitanju je koprodukcija Srbije i Republike Srpske. Nastanak filma podržali su: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Audio vizuelni centar Republike Srpske i Grad Novi Sad. Film je producirao Miloš Pušić, dok su koproducenti Ivica Vidanović i Đorđe Vranješ. Stefan Jevđenijević je izvršni producent pomenutog ostvarenja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]