• Gostujuća izložba “Dodirnimo prirodu 2“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak 18. septembra, u 19 sati, u Narodnom muzeju Pančevo biće otvorena gostujuća izložba „Dodirnimo prirodu 2“ Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

    Izložba je namenjena svim posetiocima koji žele, ne samo da vide, već i da dodirnu neobične delove prirode. Kroz jasnu i sažetu priču o prirodi postavka vodi posetioce kroz vreme i prostor. Izložba „Dodirnimo prirodu 2“ je prilagođena svim posetiocima, naročito osobama sa invaliditetom.

    Više desetina posebno odabranih, originalnih, vizuelno i taktilno prepoznatljivih muzejskih eksponata predstavlja oba domena prirode – neživi i živi. Svi izloženi eksponati – minerali, stene, fosili i današnji organizmi grupisani su u nekoliko celina. Među njima, naučnom važnošću, retkošću, izgledom i veličinom izdvajaju se fosili džinovskih bisernih školjaka iz roda Crassostrea, starih oko 14-15 miliona godina, fosilni puževi i korali, delovi skeleta pećinskog medveda iz poslednjeg ledenog doba, delovi skeleta evropskog bizona, mamuta, rogovi Megacerosa – najvećeg jelena koji je ikada živeo na Zemlji, preparat morske kornjače itd. Ništa manje nisu atraktivne ni replike ili modeli retkih izumrlih bića. Eksponate prate i opisuju odgovarajući posteri, tekstovi i etikete ispisane Brajevim i latiničnim pismom.

    Autori izložbe „Dodirnimo prirodu 2“ su kustosi Prirodnjačkog muzeja: dr Gordana Jovanović, Miodrag Jovanović i Dragana Đurić. Na otvaranju će nastupati inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ sa svojim gostima – horom iz doma „Male pčelice“ iz Kragujevca. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Pančevačko čitalište na Međunarodnom sajmu knjiga

    Na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se ove godine održava pod sloganom „Reč je slobodna!”, štand „Pančevačko čitalište” nalaziće se u Hali 4 i objediniće najvažnije […]