• Grand prix za film „Banatske sličice” Milana Živkovića

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO, 20. jul – Na šestom Međunarodnom festivalu amaterskog filma ’’Žisel’’ 2016, koji će biti održan od 5. do 7. avgusta, nagradu grand prix festivala osvojio je Milan Živković za film „Banatske sličice”, a osim nagrada za najbolji film dodeljene su i specijalne nagrade za najbolju režiju, scenario, kameru, montažu, zvuk i koncept, kao i za najbolji animirani film i za filmove koji se bave životom na selu. 

  GRAND PRIX Festivala – Milan Živković za film BANATSKE SLIČICE. Prvu nagradu osvojio je Ajbar Mujanović za film LUKOMIR BJELAŠNICA 2016., drugu Drago Latinović i Ilija Galonja za film TREĆI PROSTOR, dok je treća nagrada pripala Srđanu Vukajloviću za film NEZABORAVNIK.

  Nagradu za najbolju režiju osvojio je Radovan Lazarević za film POLA VEKA U KUĆI. Za najbolji scenario otišla je u ruke Tinčeka Ivanuša za film UČENJAK KOKO, dok je za najbolju kameru dodeljena još jedna nagrada Milanu Živkoviću za film BANATSKE SLIČICE

  Za najbolju montažu nagrada je uručena Aleksandru Brenđanu za film BRAĆA OD SVETLA, a za najbolji zvuk Jugoslavu Latinoviću za film TREĆI PROSTOR.

  Najbolj filmski koncept osmislila je grupa autora ŠAF Vranje za film MOJE OMILJENO DRVO, dok je najboljim animirani filmom proglašen ’’Blagoje-Buca Lupa’’ – Marko Panić za film INSTANT KARMA.

  Ove godine dodene su i nagrade za najbolji film na temu tradicionalni život sela, koju je osvojio Živomir Mihajlović za film SAN, kao i za najbolji antropološki pristup životu na selu, koja je uručena Srđanu Vukajloviću za film NEZABORAVNIK. 

  U četvrtak, 21. juna, žiri će proglasti i rezultate 44. Međunarodnog salona fotografije na temu život sela.

  PANČEVO, 20. jul – Na šestom Međunarodnom festivalu amaterskog filma ’’Žisel’’ 2016, koji će biti održan od 5. do 7. avgusta, nagradu grand prix festivala osvojio je Milan Živković za film „Banatske sličice”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura