• Izložba digitalne umetnosti Pančevaca Ivana Topaija i Dušana Jovanovića u Budimpešti

    U galeriji Krug u Budimpešti, nedavno je predstavljena izložba digitalne umetnosti, dvojice autora iz Pančeva – Ivana Topaija i Dušana Jovanovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba digitalne umetnosti Pančevaca Ivana Topaija i Dušana Jovanovića u Budimpešti
    Foto: Privatna arhiva

    Izložba je otvorena 23. februara, rečima dobrodošlice Ivana Topaija, inicijatora i dizajnera, njegovog saradnika, dizajnera i video-producenta, Dušana Jovanovića, i predsednika udruženja umetnika “Krug”, Milana Đurića.

    Izložba se sastoji od 10 postera, od kojih je većina rad naručen od inostranih klijenata, uključujući i pojedine muzičare iz SAD-a, ali i iz Srbije. Sem opipljivih radova, u maniru digitalne umetnosti, video-animacija emitovana na projektoru, producenta Dušana Jovanovića,  prikazivala je ostatak dela grafičkog-dizajna i njihovu primenu.

    Ivan i Dušan nisu krili oduševljenje povodom uspešnog sprovođenja prve izložbe. Čestitke i zainteresovanost prisutnih su ih podstakli da se neprekidno unapređuju, i sve smatraju mogućim.

    Dvojica devetnaestogodišnjaka već nekoliko godina izučavaju programe za grafički dizajn i mogućnosti u sklopu istih.

    Dušan Jovanović, grafički dizajner i video producent, trenutno živi i stvara u Pančevu. Potpuno samouk poznavalac Photoshop-a, Adove Illustrator-a i Adobe After Effects-a. Najčešće sarađuje sa brendovima za garderobu sa američkog tržišta.

    Ivan Topai, grafički dizajner i programer iz Pančeva, već pet godina živi i studira u Budimpešti. Studira u Srpskom Obrazovnom Centru ,,Nikola Tesla“. Ciljna publika su takođe brendovi za garderobu, ali i klijenti iz različitih drugih grana, muzičari, albumi, hrana, modeli.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]