• Izložba (NE)VIDLJIVO PANČEVO od 1. novembra

    U Foajeu Kulturnog centra Pančeva biće predstavljena izložba printova „(NE)VIDLJIVO PANČEVO“ Dejana Gaćeše.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba (NE)VIDLJIVO PANČEVO od 1. novembra

    Otvaranje je u sredu, 1. novembra u 19 sati.

    Ciklus fotografija je nastao u protekle dve godine. Ubrzana urbanizacija grada dovela je do rušenja velikog broja starih kuća ili su kuće i dalje sa nama, ali prema njima godine nisu bile blagonaklone i sada samo naslućujemo koliko je nešto bilo lepo nekada.

    Zabeležio sam detalje dvorišta u koja niste ušli, fasade koje su visoko, pa na njih niste obratili pažnju, ukrase na drvenim kapijama pored kojih ste suviše brzo prolazili. Pojaviće se i još puno lepih detalja koji su se sakrili tu negde u našem gradu.

    Ostavljam ove fotografije da svedoče o nekim mirnijim vremenima, kada se više pažnje i ljubavi posvećivalo gradu u kojem živimo i kada smo imali vremena i želje da vidimo lepotu koja je bila tu negde.

    Dejan Gaćeša

    Dejan Gaćeša se bavi fotografijom od 1987. godine. Pohađao školu fotografije kod majstora fotografije Đorđa Bukilice. Imao je samostalnu izložbu u foajeu Kulturnog centra Pančeva 2018. Dokumentarne fotografije izlagao na zajedničkim izložbama kao što je Oktobarski salon Pančeva, Art get i druge postavke. Fotografije su korišćene u brojnim kalendarima i Turističkom vodiču Srbije. Poseban segment rada čine dokumentarne fotografije života Roma u naselju Mali London. Radio kao fotograf u novinama Pančevac i Novi Pančevac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura