• Izložba radova Ivane Strugarević u Narodnom muzeju Pančevo

  U utorak, 7. maja, od 19 časova, u Narodnom muzeju Pančevo, biće otvorena izložba radova umetnice Ivane Strugarević iz Beograda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba radova Ivane Strugarević u Narodnom muzeju Pančevo

  Ivana Strugarević slikarka i dizajnerka iz Beograda nakon zaršene Škole za dizajn u Beogradu, diplomirala je scenografiju na Fakultetu za umetnost i dizajn (FUD) takođe u Beogradu, u klasi scenografa Miljena Kreke Kljakovića. Časove slikarstva, tokom fakulteta, pohađala je kod profesora Miloša Šobajića i Sava Pekovića. Na Fakultetu za umetnost i dizajn 2010. godine, angažovana je na svom matičnom odseku, na predmetima filmska, pozorišna i TV scenografija. Do sada je realizovala preko 20 samostalnih izložbi, od kojih su neke bile u Galeriji Progres u Knez Mihailovoj u Beogradu, u Muzeju grada Perasta, Srpskom kulturnom centru u Puli, u Zavičajnom Muzeju u Rumi, Apolonijevoj palači u Sloveniji, zatim u Gradskoj galeriji Kotor, Gradskoj opštini Voždovac.

  Takođe, švajcarska galerija Fragileexpress, Ivanu je uvrstila među umetnike koje zastupa, te se nekoliko njenih slika nalazi u njihovoj ponudi.

  Učesnica je brojnih slikarskih saziva ali i različitih projekata, kao što su UNESCO projekat – Dani evropske baštine, Slikarska kolonija u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije, Manifestacija „Rumsko kulturno leto“, zatim Manifestacija „Ljubav i moda“ u Galeriji 73.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Umetnici stvaraju u fabrici

  U Pančevu se prvi put organizuje likovna kolonija u industrijskom okruženju. Slikar i vajar Miroljub Kršanin pozvao je 20 umetnika da stvaraju u fabrici, u kojoj je do penzije radio kao […]