• Izložba radova polaznika Letnje likovne radionice u Domu omladine Pančevo

    U petak, 20. septembra, u Galeriji Doma omladine Pančevo otvorena je izložba radova sa Letnje likovne radionice za decu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova polaznika Letnje likovne radionice u Domu omladine Pančevo
    Foto: 013info

    Izložbu je otvorio akademski slikar Zoran Deranić koji već četiri godine vodi Letnji likovnu radionicu za decu.

    Ovde imate priliku da vidite ceo raspon radova dece od pet do 14 godina. Kako se deca razvijaju, njihove sposobnosti se povećavaju, a najmlađi imaju fantastične radove. Najvažnije u dečijim radovima je njihova neposrednost, iskrenost. To je nešto čemu teže svi umetnici i mi možemo da učimo od ove dece. Profesionalni umetnici pokušavaju da se kroz svoj rad vrate na taj izvor na kom su deca na samom početku.

    – Od 90 prijavljene dece na početku, ostalo je njih 15, 20, koji su bili najuporniji, koji su dolazili, i zbog njih upravo i radimo. Deca su važna, ona su u prvom planu. Moja uloga je da ih pratim, da ih posmatram, usmeravam i ohrabrim u tom poslu. Naravno da neće svi biti umetnici, ali je ovo jako važno za njihov razvoj. Imali su priliku da kvalitetno provedu svoje vreme, da poprave svoju motoriku. Sigurno će posle ovoga biti, ako ništa drugo, ljubitelji umetnosti, a to je jako važno. Ja bih voleo da se ove Letnje radionice pretvore u stalnu školu crtanja i radićemo na tome i nadam se da ćemo uspeti u tome, rekao je Deranić na otvaranju izložbe.
    Foto: 013info

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura