• Jazz koncert ispred Kulturnog centra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U subotu 30. maja sa početkom od 21h na platou ispred Kulturnog centra Pančeva nastupiće “Reut Regev trio”.

  REUT REGEV TRIO (USA/Izrael)

  Reut Regev – trombon

  Jon Sass – tuba

  Igal Foni – bubnjevi

  Izraelsko-američka trombonistkinja Rut Regev (Reut Regev) s velikim uspehom svira već duže od dve decenije. Tokom srednjoškolskih dana nastupala je na prestižnim festivalima u svojoj zemlji, a u biografiji ima i članstvo u orkestru Izraelske armije. Nakon preseljenja u Njujork sarađivala je sa muzičarima širokog stilskog opsega, od Entonija Brekstona i Buča Morisa do klecmer, rok, i bluz bendova. Kao bendlider debituje 2009. godine albumom “This is R Time”, kojim se pozicionira na tamošnjoj downtown sceni kombinujući uticaje džez-roka, fanka i fri-džeza. Debi ostvarenje predstavila je i na Beogradskom džez festivalu, 2010. godine. Tri godine kasnije objavljuje drugi album „Exploring the vibe“ za poznatog minhenskog izdavača Enja Records, na kome razrađuje svoje kreativne ideje u labavim aranžerskim strukturama, bliskim estetici džem-sešna, sa elementima fanka i bluza.

  Želeli smo da odemo daleko od komponovanja muzike i stvaranja ritmičkog koncepta. Hteli smo da se fokusiramo na istraživanje atmosferičnih aspekata muzike, raspoloženja, drugim rečima – vajba,

  zapisala je na omotu albuma.

  Rut Regev će biti narator i vodič u novom dokumentarno-igranom filmu Mladena Matičevića, “Meet Micky Jazz”, o prvim džezerima u Srbiji, po scenariju Lavinije Davenport i ideji Miše Blama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura