• KAČAREVO: Predstavljena publikacija o kulturnom identitetu mesta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Promocija publikacije „Kačarevo – kulturni identitet i kontinuitet”, organizovana je nedavno u tamošnjem Domu kulture.

  Ovu monografiju priredili su i izdali konzervatori Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo – Maja Živković, Slobodanka Perović, Jasmina Vujović, Dragana Ružić i Grozdana Milenkov.

  Zaposleni u pomenutoj instituciji predstavili su i publikaciju na događaju u Kačarevu, kada je, pored ostalog, bilo i reči o istoriji, arheologiji, graditeljskom nasleđu i društvenom životu pančevačkog sela, koje se izvesno vreme zvalo i Francfeld.

  Projekat je dobio podršku Grada Pančeva, čija je predstavnica, većnica zadužena za kulturu Marija Jević, bila i prisutna na promociji, a ovo je treći koji se na ovaj način bavi naseljenim mestima na teritoriji grada.

   

  Promocija publikacije „Kačarevo – kulturni identitet i kontinuitet”, organizovana je nedavno u tamošnjem Domu kulture

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

  Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju […]

  Koncert filmske muzike u Kulturnom centru Pančeva

  Tamburaški centar “Tamburatorijum” najavljuje koncert posvećen najlepšim melodijama sa velikog platna, koji će se održati 3. juna sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom […]