• KAČAREVO: Promocija romana „Minijature“ danas u Domu kulture

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U četvrtak, 23 juna, Dom kulture Kačarevo organizuje  promociju  romana „MINIJATURE“ autorke Aleksandre Mihajlović iza Pančeva.

  Predstavljanje knjige je u Svečanoj sali MZ Kačarevo u 19 časova.  

  Gosti će biti Anja Ivačković i Luka Jovanović.

   

  „MINIJATURE“ su saga o juvelirskoj porodici i njenim vezama sa dvorovima, manastirima i samostanima, o porodičnim tajnama, moći jednog prstena, zločinima i snazi žena. Roman, koji i sam postaje junak knjige, premostio je meridijane i doba da bi spojio nekoliko izuzetnih žena, od srednjovekovnih, preko onih iz 19. veka, do danas. 
  Pred očima čitalaca smenjuju se nemiri, lirika i misaonost. Od prologa i podele uloga do božanstvene pesme na kraju, od zapleta do tužne katarze, ovaj roman je i drama. Prelazi u naraciji su zanimljivi, kao i oni u jeziku, od arhaičnog do savremenog.

   

   

  U četvrtak, 23 juna, Dom kulture Kačarevo organizuje  promociju  romana MINIJATURE autorke Aleksandre Mihajlović iza Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  PANČEVO: Sto godina od rođenja Milorada Bate Mihailovića

  Galerija Milorada Bate Mihailovića u saradnji sa Galerijom RIMA će, povodom stogodišnjice rođenja Milorada Bate Mihailovića, predstaviti radove nastale u Parizu pedesetih godina XX veka. Značaj ovih radova je u tome što predstavljaju umetnikovo polje istraživanja u trenutku kada uspostavlja osnovna načela svog slikarstva, koji prethode njegovoj punoj stvaralačkoj zrelosti.