• Književni kafe KC Pančeva: Razgovor sa Ljubicom Arsić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U četvrtak, 26. janura, na književnom kafeu Kulturnog centra Pančeva, sa književnicom Ljubicom Arsić razgovaraće pisac i književni ktiričar Vasa Pavković i pesnikinja Jasmina Topić. 

  Tom prilikom, biće predstavljena njena poslednja knjiga, zbirka maštovitih priča-eseja „Pročitano sa usana”, ali će se pričati i o drugim izdanjima. 

  O knjizi:

  Pronicljivi i duhoviti tekstovi knjige zapisa „Pročitano sa usana” vode do poznatih prizora, pejzaža, događaja i likova ali tako da se čitaocu, spisateljskom veštinom i erudicijom Ljubice Arsić, ukazuju na nov i neobičan način. Autorka čita, gleda, sluša i zapisuje, a u njenim beleškama čitalac otkriva dubinu i inteligenciju, smele uvide, hrabrost i radoznalost istraživača, te strast da se opiše i razume uzbudljivi svet kako umetnosti tako i naše svakidašnjice.
  Ove maštovite priče-eseje teško je smestiti u jednu fioku. One su destilat književnosti, razmišljanja o slikarstvu, muzici, filmu, ličnih doživljaja i meditacija o savremenom svetu i prošlom vremenu. Bilo da proučavaju istoriju osmeha, razmišljaju o proricanju i tetoviranju, o razlici između ljubavi opisane u knjigama i one u stvarnom životu ili slikaju verenice poznatih pisaca, zapažanja Ljubice Arsić prati zajednička misao: život je uglavnom veliki nesporazum iz kojeg se rađa umetnost kao najveće čudo.

  Romani: „Čuvari kazačke ivice” i „Ikona”.
  Zbirke priča: „Prst u meso”, „Cipele buvine boje”, „Barutana”, „Zona sumraka”, „Samo za zavodnice”, „Tigrastija od tigra”, „Maco, da l’ me voliš”.

  Sastavila antologije: Antologija svetske erotske priče „Na brzaka”, Antologija ženske svetske erotske priče „Frrrrr”, Antologija priča o moru „U moru je moja duša”.

  Nagrade: „Borislav Pekić“ i nagrada „Isidorinim stazama“ za roman Ikona, Pro-femina nagrada „Biljana Jovanović“ za priče Cipele buvine boje, „Laza Kostić“ i nagrada „ Žensko pero“ za priče Tigrastija od tigra, Andrićeva nagrada za priče Maco, da l’ me voliš.

  U četvrtak, 26. janura, na književnom kafeu Kulturnog centra Pančeva, sa književnicom Ljubicom Arsić razgovaraće pisac i književni ktiričar Vasa Pavković i pesnikinja Jasmina Topić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura