• Promocija knjige „Daće Bog, ako Bog da“ u Banatskom Brestovcu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Završno književno veče sa Zoranom T. Popovićem, posle Pančeva, Dolova, Jabuke i Kačareva, održano je u Domu kulture Banatskog Brestovca, u ponedeljak, 29. februara. 

    Književno veče u Banatskom Brestovcu, kao i predstavljanje Popovićeve knjige „Daće Bog, ako Bog da“, bilo je poslednje u nizu književnih večeri u naseljenim mestima. „Nijedan kriminalac se ne oseća sigurno u Srbiji. Zato mora policija da ih čuva“, antologijski: „Sreo sam svog profesora posle trideset godina. Poznao sam ga po kaputu“, vizionarski: „Mole se građani da, zbog nestašice lekova, oboljevaju samo u slučaju krajnje nužde“, filozofski: „Lopta je jaje nepravilnog oblika“ – samo su neki od aforizama koje je Popović izdvojio za poveći broj, pretežno mladih slušalaca. 

    Pored promocije šestog kačarevačkog Festivala „Žaoka“, osnovne ideje posećivanja naseljenih mesta, Dom omladine najavio je i školu karikature. 

    Praktično smo ispromovisali aforizam na teritoriji grada Pančeva, pa krećemo sa novim blokom akcija, koje se odnose na školu karikature. Svi direktori Domova kulture u naseljenim mestima, ukoliko obezbede dovoljan broj polaznika škole, mogu da se jave Domu omladine. Predavač deci biće Nikola Dragaš, afirmisani karikaturista. Planirano je da škola počne u martu, u zavisnosti od prijavljivanja ostalih Domova kulture. To su pripreme za Festival „Žaoka“. Pored toga, svi Domovi kulture su pozvani da se i sa svojim drugim Festivalima obrate Domu omladine, koji će im pružiti podršku. Želimo da svaki stanovnik Pančeva, a pod gradom Pančevo podrazumevam sva naseljena mesta, doprinese aktivnostima Doma omladine, krovnoj organizaciji svih Domova kulture, koji zajedno služe istoj svrsi, omogućavajući deci i omladini da se kreativno izraze – za 013info rekla je Maja Georgievska, stručna saradnica za amaterizam Doma omladine. 

    Književne večeri sa Zoranom T. Popovićem organizovao je Dom omladine u saradnji sa ostalim ustanovama kulture na teritoriji Pančeva. 

    Jelena Katana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura