• Koja iz Discipline i Trese.Lupa.Udara na FreeDOM Art Festivalu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Vikend FreeDom Art Festivala je rezervisan za specijalne muzičke programe. U petak, 28. avgusta, od 21 čas, na Glavnoj bini ispred Doma omladine Pančevo nastupaju poznata imena domaće muzičke scene – „Ničim izazvan“, „Stereo banana“ „Zoster“, a domaćim snagama pridružiće se i berlinski street bend „Hogy“, koji svoju inspiraciju pronalazi u putovanjima i upoznavanju sa ljudima i kulturama širom sveta.

  Prava poslastica očekuje nas u subotu, na istom mestu i u isto vreme kada će nastupiti super-sastav  „Trese.Lupa.Udara“ koji predvodi Koja (Disciplina kičme) i koji je u dobrom delu muzičke kritike prepoznat kao esencija kvalitetnog rokenrol zvuka. Pre njih nastupaju sastavi „Bas i stega“, „Bili Andol“ i „Eva Braun“.

  „Trese.Lupa.Udara“ je ad-hoc postava, koju čine Koja („Disciplin A Kitschme“, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba („Električni orgazam“, bas + vokal) i Vul („Disciplin A Kitschme“, „Popečitelji“, bubnjevi), uz prateće vokale koje izvode Manja („Disciplin A Kitschme“) i Đurđica („The Restless“).  Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici (tekst Gorana Gajića) iz filma „Kako je propao rokenrol“, ali ponekad uključuje i srodne rok standarde, kao i glam rok himne.

  „Kako je propao rokenrol“ je jugoslovenski omnibus film iz 1989. godine, koji čine tri nezavisna dela: „Od izvora dva putića“, „Nije sve u ljubavi“ (ima nešto i u lovi) i „Ne šalji mi pisma“, čiji su reditelji Zoran Pezo, Vladimir Slavica i Goran Gajić, a scenaristi su Branko Vukojević, Aleksandar Barišić i Biljana Pajkić. Muziku za film su napisali Vladimir Divljan („Idoli“), Srđan Gojković („Električni orgazam“) i Dušan Kojić („Disciplina kičme“).

  Vikend muzički program nastaviće se u dvorani „Apolo”, gde će nemački virzuozi za miksetama – TELEKOLLEGEN doneti originalni berlinski elektro zvuk.

  Muzički vikend FreeDom Art Festivala

  Petak, 28. avgust

  Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

  Koncerti: Ničim izazvan, Stereo banana, Zoster, Hogy

  Apolo, 1 sat iza ponoći

  After party: TELEKOLLEGEN

  Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt

  Subota, 29. avgust

  Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

  Koncerti: Bas i stega, Bili Andol, Eva Braun, Trese.Lupa.Udara

  Apolo, 1 sat iza ponoći

  After party: TELEKOLLEGEN

  Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt

   

  ikend FreeDom Art Festivala je rezervisan za specijalne muzičke programe. U petak, 28. avgusta, od 21 čas, na Glavnoj bini ispred Doma omladine Pančevo nastupaju poznata imena domaće muzičke scene – „Ničim izazvan“, „Stereo banana“ „Zoster“, a domaćim snagama pridružiće se i berlinski street bend „Hogy“, koji svoju inspiraciju pronalazi u putovanjima i upoznavanju sa ljudima i kulturama širom sveta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  OPOVO: U sredu otvaranje izložbe fotografija Rajka Karišića

  U sredu, 29. novembra, u 19 časova, u galeriji „Jovan Popović“ u Opovu biće otvorena samostalna izložba fotografija Rajka Karišića iz šest ciklusa koji su objavljeni u monografiji „Karišić – 50 godina kontinuiranog bavljenja umetnošću“.