• Koncert Nevernih beba u Pančevu

    U sredu, 14. februara, u 20h, u Kulturnom centru Pančeva, koncert će održati grupa Neverne bebe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koncert Nevernih beba u Pančevu
    Foto: 013info

    Bend „Neverne bebe” osnovan je 1993. godine. Karakteristični po ideji od koje nisu hteli da odstupe ni u najtežim godinama i želeći da sviraju jedino ono što osećaju bez kompromisa, članovi „Nevernih beba” izborili su se za čvrstu poziciju na srpskoj pop-rok sceni i deklarisali kao skup izuzetnih muzičara koji najbolje od sebe daju na koncertima. Bend je odsvirao preko dve hiljade koncerata u različitim koncertnim prostorima – od klubova, preko stadiona i hala, do gradskih trgova.

    Izdali su osam albuma: „Neverne bebe” (1994), „Neverne bebe II” (1997), „Neverne bebe III – Južno od sreće” (2001), „Neverne bebe IV – The best of – Dvoje” (2004), „Neverne bebe V – Iza oblaka” (2007, jedan od najprodavanijih pop-rok naslova na prostoru bivše Jugoslavije s preko 30.000 prodatih originalnih CD izdanja), „Neverne bebe VI – Praštam” (2012), „Neverne bebe VII – Priča o nama” (2017), „Neverne bebe VIII – Hodaj” (2022).

    Nastupili su kao predgrupa grupi „Toto”, 2006. godine, na Tašmajdanu, kao i na koncertu Lenija Kravica u „Beogradskoj areni”, 2008. godine. Oba puta menadžmenti ovih svetski poznatih imena birali su ih na osnovu viđenog na koncertima i informacija koje su dobili iz svojih, nezavisnih izvora.

    Na albumu „Iza oblaka” ostvarena je sjajna saradnja sa svetski poznatim muzičarem Sajmonom Filipsom iz grupe „Toto”, kao i s jednim od najvećih pevačkih imena koja je stara Jugoslavija ikada imala – Akijem Rahimovskim (duet „Boje duge”).

    Bend je osvojio brojne nagrade: Najbolji rok album – „Južno od sreće” (2001), Najbolji rok album – „Bebe IV – The best of” (2004), Hit decenije – pesma „Dvoje” (2004), Najbolji rok bend – Beovizija (2006), Hit godine – pesma „Oktobarfest” (2006), Album godine – „Iza oblaka” (2007), Pop grupa godine (2007), singlovi godine – „Uzmi boje” (2010), „Praštam” (2012), „Priča o nama” (2017), „Hodaj” (2022).

    Neverne bebe nastupaju u sastavu:

    • Milan Đurđević- klavijature i vokal
    • Saša Ranđelović- Ranđa gitara
    • Vladan Đurđević Vlajko- bas gitara
    • Jelena Pudar- vokal
    • Tijana Sretković- vokal
    • Nemanja Savić- akustična gitara, vokal
    • Andrija Stojić- električna i akustična gitara
    • Petar Krčadinac- bubnjevi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]