• Koncert Pančevačkog kamernog orkestra Panartist

    U četvrtak, 30. novembra, u Kulturnom centru Pančeva, od 19 časova, koncert će održati Pančevački kamerni orkestar Panartist.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koncert Pančevačkog kamernog orkestra Panartist
    Foto: 013info

    Na programu će biti dela Georga Fridriha Hendla, Johana Sebastijana Baha, Antonija Vivaldija.

    Ansambl Panartist osnovan je početkom 2019. godine u Pančevu. Namera i želja osnivača (Vojkan Popović violina i Bojan Tirmenštajn violončelo) osim koncertnih delatnosti, bila je da se ovom ansamblu pridruže i mladi muzičari Pančeva i da se na taj način obogati muzička scena grada.

    U toj nameri su i uspeli tako da orkestar sada čine profesori, kao i bivši i sadašnji učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“ :

    – prof. Vojkan Popović, Luna Popović, Ognjen Janjić, Aleksandra Tajdić prve violine, prof. Ester Krstić, Nađa Popović, Dimitrije Mitreski, Ena Vukadinović druge violine, prof. Miona Caran Marković, prof. Danijela Lola Lapić, prof. Višnja Spremić Isajlović viole, prof. Bojan Tirmenštajn, prof. Eli Krsteva violončelo, Stefan Fuks kontrabas, dr. umet. prof. Kristina Krstić čembalo, klavir.

    Ansambl Panartist, u proteklih pet godina, nastupao je kao klavirski trio, gudački trio, kvartet, kvintet i kamerni orkestar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]