• Magija koja ne prestaje – Vlada Maričić & Tanja Jovičević

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Večeras, na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, večeras od 21 sat, Tanja Jovičević će uz pomoć Vladimira Maričića (klavir & klavijature),Milana Sarića (el.bas),Dejana Momčilovića (bubnjevi),Predraga Kozomare (gitara),Lazara Del Toro Vega (udaraljke),Vlade Krnetića (truba),Maxa Kochetova (alt saksofon),Nemanje Zlatareva (trombon) izvesti niz stilski različitih kompozicija, od fanky jazz-a do klasičnih jazz balada i soula. U slučaju vremenskih neprilika, koncert će se održati u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

    Pre trideset godina Tanja Jovičević, kao mlada vokalna solistkinja koja se izdvajala kvalitetom svog glasa u izvodjenju R&B, soul i jazz muzike, dobila je šansu da nastupa u okviru benda našeg proslavljenog bubnjara Lazara Tošića, kao i Vladimir Maričić, i još neki tada mlađi muzičari. Nakon nekoliko godina Tanja je pristupila bendu Oktobar 1864 i ostatak priče je istorija.

    Maričić je nakon učešća u pomenutom kvintetu nastavio svoju karijeru profesionalnog jazz muzičara, i već 1989. je otišao u London gde je proveo godinu dana svirajući po jazz klubovima. U toku boravka u Londonu snimio je i materjal za svoj prvi album Ornaments, koji je dve godine kasnije izdat za PGP. Iako je od tada pa do danas nastupao sa mnogim muzičarima (neki od njih su i velika imena jazz muzike kao sto su Alvin Queen i Reggie Johnson), i stvarao muziku koja je spoj jazz-latin i jazz i tradicionalne muzike Balkana, sve vreme je nastupao u beogradskim klubovima sa Tanjom Jovičević izvodeći jazz standarde, soul i R&B muziku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura