• TALENTOVANA BUDUĆNOST PANČEVA: Trubač Nikola Stojinov

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nikola Stojinov, učenik je trećeg razreda srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“, u klasi profesora Petra Stevanovića. Svira trubu već sedam godina, nagrađivan je na republičkim i internacionalnim takmičenjima, a sledeći cilj mu je Fakultet muzičke umetnosti.

    Za 013info, Nikola priča o svom umetničkom početku:

    – Trubu sviram već sedam godina. U trećem razredu osnovne, profesor Boris Matijević je došao u moju osnovnu školu i predstavio razne limene duvačke instrumente, među kojima su bili truba, horna, tenor horna, trombon i ostali. S obzirom da nisam trenirao ništa, i imao sam dosta slobodnog vremena, želeo sam da probam sa muzikom. Profesor mi je tog dana rekao kada i u koliko sati da se pojavim na prvom času u muzičkoj školi i tako sam počeo da sviram trubu.

    Osvojio je prvu nagradu na takmičenju „Davorin Jenko“, Festivalu slovenske muzike i mnogim drugim.

    – Dalji planovi za moje bavljenje muzikom su orijentisani ka Fakultetu Muzičke umetnosti, za šta počinjem da se spremam već sada. Voleo bih da sviram nekom od orkestara jednog dana, simfonijskom ili u orkestru policije. Inspiraciju za rad nalazim u samoj muzici, u džezu i u klasičnoj muzici, svaka kompozicija, to jest svaka muzika posebna je na svoj način, objašnjava nam Nikola.

     

    Nikola Stojinov, učenik je trećeg razreda srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“, u klasi profesora Petra Stevanovića. Svira trubu već sedam godina, osvajao je do sada nagrade na republičkim i internacionalnim takmičenjima, a sledeći cilj mu je Fakultet muzičke umetnosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura