• Monk ansambl nastupa u Pančevu

    U sredu, 17. aprila u 19 časova, u Kulturnom centru Pančeva nastupiće kamerni sastav Monk ansambl.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Monk ansambl nastupa u Pančevu
    Foto: 013info

    „Monk ansambl” je novoosnovani kamerni sastav orijentisan ka interpretaciji moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. Pre svega se zasniva na entuzijazmu i profesionalizmu trojice mladih umetnika: klarinetiste Vladimira Stanišića, violiniste Vojina Aleksića i pijaniste Rastka Pavlovića, koji su se okupili s ciljem da umetničku muziku prezentuju kroz uticaj plesa, džez i etno muzike, kao i interpretacija domaćih afirmisanih i neafirmisanih kompozitora.

    Koncept s kojim je „Monk ansambl” započeo svoj muzički put zasniva se na plesovima poreklom iz Severne i Južne Amerike s početka 20. veka kao što su tango i regtajm, koji su premijerno izvedeni na BLISS festivalu u Gornjem Milanovcu, a potom i na ARLEMM festivalu u Arilju.

    Buduća vizija ansambla je saradnja s kompozitorima, kao i predstavljanje muzike koja je karakterno orijentisana ka igri, plesu, sceni i pokretu.

    Na programu će biti dela Bele Bartoka, Arana Hačaturijana, Igora Stravinskog, Isidore Žebeljan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]