• Na krilima reči – Počinje 52. Ex teatar Fest Doma omladine Pančevo

    Festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažovanog pozorišnog izraza Ex teatar Fest, održava se 52. put, od 4. do 6. oktobra u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na krilima reči – Počinje 52. Ex teatar Fest Doma omladine Pančevo

    Program:

    Petak, 04.10.2024.

    • 19:00 – Svečano otvaranje u Dvorani Apolo
    • 19:30 – „Čeznem da vam kažem” – Poetsko-muzička predstava. Duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpevana, kroz reči Vaska Pope, Desanke Maksimović, Jovana Dučića, Miroslava Antića i drugih, uz Milorada Damjanovića, Natashu Radovanović, Pavla Joksimovića i specijalnu gošću Minu Lazarević

    Subota, 05.10.2024.

    • 14:00 – „Duh je naša domovina” – postdramska biopika o Danilu Kišu, u produkciji Srpskog pozorišta u Budimpešti. Režija: Marija Barna – Lipkovski. Igraju: Alisa Lacko i Tibor Kákonyi. Predstava na srpskom i mađarskom jeziku.
    • 18:30 – „Muzej živi” – muzejska dramaska radionica u Narodnom muzeju Pančevo. Autorka: Aleksandra Jelić. Kroz interaktivne dramatske forme, istražujemo umetnička dela i istorijske predmete. Prijavite se za radionicu na: dopancevo@gmail.com
    • 20:30 – „Recite nam nešto o sebi” – monodrama Nikole Rakočevića.Glumac Nikola Rakočević, koji je uradio i režiju, na jedinstven način pokušao je da u ovoj monodrami odgovori na nimalo jednostavno pitanje koje poslodavci u današnje vreme postavljaju kandidatima koji konkurišu za određeno radno mesto.

    Nedelja, 06.10.2024.

    • 12:00 – „Na Koncu” – savremena plesna predstava Mine Ćirić. Četiri marionete suočavaju se sa nitima koje ih kontrolišu. Svaka od njih ima neki lični problem koga želi da se oslobodi.
    • 16:30 – „Veliki Inkvizitor” – dramatizacija po motivima Dostojevskog. Režija: Borjanka Ljumović. Dva brata se suočavaju sa velikim filozofskim pitanjem o veri i ljudskoj prirodi.
    • 20:30 – „Nina” – One woman show Nikoline Vujević. Kako je nastala iz psihoterapiskog procesa, ovo je priča o strahu i nesigurnosti, o samopouzdanju, emocijama i krhkim senzibilitetima.

    Besplatne ulaznice za sve predstave u okviru 52. Ex teatar Festa možete preuzeti na biletarnici Doma omladine Pančevo ( Svetog Save br 10), radnim danima od 9 do 19h.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura