• Otvaranje izložbe „Deliblatski pesak“ danas u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Retrospektivna izložba radova Likovne kolonije „Deliblatski pesak“ biće otvorena danas, 23. novembra u Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirke Rajka Mamuzića, u Novom Sadu.

  Autori ove izložbe su master slikarstva Dušan Todorović Dujac i istoričar umetnosti Mile Ignjatović.

  Na izložbi će biti prikazan izbor dela umetnika koji su učestvovali u radu Likovne kolonije „Deliblatski pesak“ Pančevo tokom 54. godine njenog postojanja. 
  Zastupljeni su autori iz Pančeva i drugih gradova Srbije i nekadašnje Jugoslavije, kao i iz inostranstva.

  Ova kolonija je opstala kao umetnička radionica koja se razvila do pozicije kulturno-umetničke manifestacije jugoslovenskog, srpskog i internacionalnog nivoa. 

  Tokom višedecenijskog rada nastala je obimna i dragocena zbirka radova u tehnikama ulja, akrila na platnu, pastela, akvarela, crteža, skulptura i grafika, a koja broji oko 1400 predmeta.

  Otvaranje izložbe je u 19 časova, a može se pogledati do 14. decembra.

  Retrospektivna izložba radova Likovne kolonije „Deliblatski pesak“ biće otvorena danas, 23. novembra u Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirke Rajka Mamuzića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

  Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju […]

  Koncert filmske muzike u Kulturnom centru Pančeva

  Tamburaški centar “Tamburatorijum” najavljuje koncert posvećen najlepšim melodijama sa velikog platna, koji će se održati 3. juna sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom […]