• Pančevac Milan Bujaković učesnik „Pesme za Evroviziju 2024.”

    Takmičenje „Pesma za Evroviziju 2024.“ biće na kojem ćemo izabrati našeg predstavnika koji će se ove godine takmičiti u Švedskoj, održaće se od 27. februara do 2. marta. Sada već poznati učesnik ovog takmičenja je i Pančevac Milan Bujaković koji će se predstaviti baladom „Moje-tvoje“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pančevac Milan Bujaković učesnik „Pesme za Evroviziju 2024.”
    Foto: privatna arhiva

    Milan Bujaković će nastupiti druge polufinalne večeri, 29. febuara, pod rednim brojem 13.

    Za  portal 013info  govorio je o pripremama za nastup, očekivanjima.

    013info: Da li je pesma „Moje-tvoje“ namenski rađena za ovo takmičenje?

    Milan: Pesma je izvorno nastala na engleskom jeziku, jer je trebalo da konkuriše na jednom međunarodnom festivalu u SAD. Kako se taj festival, iz nekog razloga nije održao, pesma je ostala „u fioci“ i čekala svoj trenutak. Muziku je radio Petar Pupić, poznatiji kao Egret. Takođe prošlogodišnji učesnik na Pesmi za Evroviziju kao i autor pesme „Niti“ sa kojom sam se pojavio na, tada, Beoviziji 2020. godine. Autor teksta na engleskom jeziku i deo muzike je Lionel Lombard, američki tekstopisac, muzičar i producent koji je imao priliku da sarađuje sa velikim svetskim zvezdama, kao što su Bruno Mars, Bijonse, Mik Džeger i drugi… zahvaljujući saradnji sa produkcijskom kućom BMG. Kada je objavljen konkurs za Pesmu za Evroviziju, čuo sam se sa Mahirom Sarihodžićem (producentom Dina Merlina) i pustio mu englesku verziju pesme koja je trebala da ide na festival u SAD. Dopala mu se pesma i poželeo je da uradi aranžman za nju. Njegova supruga Maya Sar, poznata kant-autorka iz BiH i takođe učesnica na Evroviziji, napisala je tekst na srpskom jeziku.

    013info: Već si  dobro poznat kao učesnik Takmičenja “ Pesma za Evroviziju “ pretpostavljamo da si fan Evrovizije i uopšte festivala?

    Milan: Jesam, generalno sam ljubitelj muzičkih festivala, jer je to dobro za celokupnu muzičku industriju, od autora koji moraju da su uvek u kondiciji za novim stvaralaštvom, preko muzičara i pevača koji to treba da izvedu, pa sve do radio i tv stanica koji će to emitovati i , naravno, na samom kraju i publike zbog koje će neke od tih pesama postati hit.

    013info: Da li si zadovoljan utiscima i komentarima publike? Kako će izgledati nastup?

    Milan: Utisci su zanimljivi i šarenoliki. Uglavnom su to pozitivni komentari. Nastup će biti sveden, u skladu sa pesmom ali će biti interesantan. Ne mogu baš ni da otkrivam sve detalje. 

    Želimo mu mnogo uspeha!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura